3 ponturi pentru a obține mai rapid un abdomen plat

Toată lumea admiră o persoană cu abdomen plat și, eventual, cu celebrele pătrățele. Și mai toți și-ar dori așa ceva. Desigur, când vezi o astfel de persoană te gândești că face o grămadă de sacrificii ca să arate așa și, de cele mai multe ori, așa și este. Spun de cele mai multe ori fiindcă nu vreau să exclud accidente genetice pe care nu le-am întâlnit eu încă. :))

Pe de o parte, se întâmplă să fii atent(ă) la ce mănânci, să faci și exerciții, eventual până la epuizare, și să nu arăți așa cum ți-ai dori sau grăsimea de pe burtică să nu cedeze cât de repede ți-ai dori. Există câteva secrete sau, mai degrabă ponturi, care să te ajute. Am conceput și varianta pentru cei care nu și-au găsit încă determinarea să se apuce de antrenamente regulate. :))

5

1. Mișcă-te mai repede

Atunci când faci abdomene grăbește ritmul cât poți de repede. Vei angaja în mișcare mai mulți mușchi iar aceștia vor lucra mai intens. Deci și rezultatele vor apărea mai curând.

Dacă antrenamentele nu fac parte din rutina zilnică, concentrează-te puțin la toate mișcarile pe care le faci oricum în timpul unei zile și, în timpul lor, încordează mușchii, cei abdominali în cazul de față. Plus încearcă să faci mai rapid orice mișcare, de la dat cu mătura până la schimbatul lenjeriei. Absolut orice fel de mișcare poate fi transformată într-un antrenament. 🙂

2. Mergi drept

Menținerea unei posturi ferme nu doar că te va face să arăți mai elegant(ă) dar te va forța să angajezi mușchii abdominali, și nu numai, mai pe tot parcursul zilei. N-ai să crezi dar mușchii au și ei memorie. Cu cât vei reuși să-i ții fermi și în alertă pe tot parcursul zilei, cu atât mai mult ei se vor menține fermi și în perioadele de relaxare.

3. Mănâncă după antrenament sau o sesiune de mișcare solicitantă

Acest pont funcționează din mai multe puncte de vedere. În primul rând, după ce ai făcut mișcare, ești însetat(ă) și, din start, stomacul tău nu va mai fi la fel de gol deci vei mânca mai puțin. În al doilea rând, mișcarea mai intensă decât de obicei, fie că vorbim despre antrenament, o plimbare mai lungă în ritm alert sau curățenie mai amplă prin casă, stimulează metabolismul. Deci avantajul va fi că masa pe care o mănânci va intra în digestie fix atunci când ți se intensifică arderile deci vei depune mai puțin.

Pentru cei care fac antrenamente, pun și câteva exerciții excelente pentru abdomen. Pe de altă parte, poate mai conving pe cineva să se apuce de făcut mișcare acasă. 🙂

Iar cui i-au plăcut și ar mai vrea să vadă și alte exerciții, voi pune constant noi antrenamente deci vă puteți abona la blog și canalul meu de YouTube dacă nu vreți să le pierdeți.

One thought on “3 ponturi pentru a obține mai rapid un abdomen plat

  1. Trebuie sa te contrazic intr-o privinta. Am vazut intr-un documentar BBC ca femeile ard mai multe calorii daca mananca inainte de exercitii, iar barbatii dupa. Arderea creste cu 20% in cazul femeilor care iau gustarea inainte de antrenament, ceea ce este semnificativ. Au determinat aceste lucruri pe grupuri experimentale si cauta inca o explicatia ferma, dincolo de niste supozitii de bun simt. Emisiunea se numeste “Crede-ma, sunt doctor” (canal BBC Earth) si contine multe materiale legate de alimentatie, sanatate, etc.

Comments are closed.