3 lucruri false, larg răspândite, despre antrenamentul cu greutăți la femei. De ce sunt eu pentru

După cum puteți constata pe acest blog, sunt adepta exercițiilor care presupun folosirea propriei greutăți. În momentul în care avansezi, însă, eu recomand, pentru că folosesc, adăugarea de greutăți la antrenament.

img_1780

De ce? Foarte simplu. Pentru a solicita mușchii. Dacă execuți mereu aceleași exerciții sau sunt prea ușoare, antrenamentele nu-și vor mai face efectul. Corpul trebuie în permanență solicitat și păcălit. Femeile, însă, au, în general, tendința de a evita exercițiile cu greutăți din cauza unor idei preconcepute de largă răspândire. Le voi enumera pe 3 cele mai importante dintre ele și le voi demonta pas cu pas.

1. Antrenamentele cu greutăți te vor face să arăți precum un culturist

sursa: Instagram

sursa: Instagram

După cum spune și poza de mai sus, nu antrenamentele cu greutăți te vor face uriașă, ci prăjiturelele. Mi s-a părut foarte amuzantă și, în același timp, foarte adevărată zicerea.

În primul rând, nu aveți idee cât de mult muncește un culturist pentru a arăta așa cu arată și cât de mari sunt greutățile pe care le ridică. Plus că folosește și multe suplimente nutritive, ca să nu vorbim despre steroizi și alte prostii.

În al doilea rând, cu siguranță nu vei ajunge să arăți ca un bărbat pentru că ei au mult testosteron și tu nu, iar testosteronul are un rol cheie în creșterea masei musculare. Singurul lucru care ți se va întâmpla este că vei arăta atletică și tonifiată. Și părerea mea e că ăsta e un lucru bun.

Iza Goulart, de exemplu, fotomodel de la Victoria’s Secret, folosește greutăți. Iat-o aici cu gantere:

aici folosind greutăți pentru picioare (e filmuleț deci apăsați play):

Aici făcând antrenament cu banda elastică (tot la greutăți îl includ, e tot filmuleț):

și arată așa în costum de baie:

Parerea mea e că nu e rea. :))

2. Nu te vor ajuta să slăbești

Iarăși fals. Antrenamentul cu greutăți are ca scop creșterea masei musculare. Iar o masă musculară mai mare consumă mai multe calorii. Așadar, acest tip de exerciții îți va stimula arderile.

Nu spune nimeni să renunți la exercițiile de tip cardio. Ele au efectele cele mai spectaculoase. Plus că te ajută să-ți mărești rezistența. De altfel, eu sunt adepta antrenamentelor complexe și complete. Și, stai liniștită, nu riști să slăbești prea tare dacă mănânci corespunzător. O folosesc de exemplu tot pe domnișoara Goulart.

Arrivederci Milano💋 Fasten your seat belt… Next stop? #milano #mfw #work #enroute #proximaparada #nextstop

O fotografie postată de Izabel Goulart (@iza_goulart) pe

3. Îți distrug articulațiile

Dacă ai senzația că antrenamentele cu greutăți îți distrug articulațiile, întreabă un alergător de performanță, eventual maratonist, cam ce probleme are.

Folosind greutățile potrivite, nu vei păți nimic. Doar că vei arăta demențial. Dacă vă interesează subiectul, lăsați-mi mesaje și voi reveni cu un articol în care voi detalia ce greutăți folosesc pentru fiecare tip de exercițiu.

4 thoughts on “3 lucruri false, larg răspândite, despre antrenamentul cu greutăți la femei. De ce sunt eu pentru

  1. Ce greutati trebuie sa folosesc? Am avut gantere de un kg si am realizat ca sunt prea usoare, vreau sa imi tonifiez putin bratele si spatele si sa fac cateva pentru sâni.

  2. Pai treci la 2 kg. Pentru fluturari si variații pe tema. As merge, însa, doar pana la max 3 kg. Sa nu faci, însa, de fiecare data același antrenament. Schimba exercitiile, combina-le mereu altfel. Cum spuneam si in articol, corpul trebuie păcălit 🙂

Comments are closed.