Ce sunt alimentele cu calorii negative. Toate explicațiile plus LISTĂ

Ați auzit probabil de conceptul de calorii negative sau alimente cu zero calorii. Desigur că nu există mâncare fără calorii însă aceste sintagme se referă la alimente pentru care organismul consumă mai multă energie să le descompună decât aportul lor caloric. Cum pe noi, de fapt, nu ne interesează atât de mult câte calorii au ele în punga cu care le aducem de la piață ci efectul asupra organismului, se spune despre ele că au calorii negative fiindcă organismul va consuma din ce are pentru a le digera. Simplu.

sursa: cdn.inquisitr.com

Această listă vă va ajuta să slăbiți, cu alte cuvinte. Desigur că le combinați cu alte alimente, pentru a avea un aport de calorii care să vă ajute să vă desfășurați activitățile zilnice. Așadar

Lista alimentelor cu calorii negative

  • Țelină
  • Mere
  • Caise
  • Sparanghel
  • Pepene galben
  • Vinete
  • Salată verde
  • Usturoi
  • Sfeclă roșie
  • Lămâi verzi și galbene
  • Grepfrut
  • Coacăze
  • Afine
  • Broccoli
  • Mango
  • Fasole verde
  • Bostănei
  • Varză
  • Papaya
  • Morcovi
  • Ridichi
  • Andive
  • Conopidă
  • Ceai verde
  • Ciuperci
  • Ceapă
  • Ardei iuți
  • Mure
  • Castraveți
  • Piersici
  • Ananas
  • Mandarine
  • Roșii
  • Spanac
  • Capșune
  • Pepene verde
  • Zucchini

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.