În general, orice poftă exagerată indică o carență a organismului. Este un fel de semnal de alarmă al acestuia că are nevoie de ceva. Indiferent că vorbim despre dulce, sărat, gras sau, pur și simplu, despre foame exagerată.
Organismul, pentru a funcționa corect, are nevoie de diverși nutrieți pentru multitudinea de procese care se desfășoară în fiecare secundă în corpul nostru. Atunci când îi lipsește ceva îți transmite asta prin diverse semne de boală, slăbiciune sau prin anumite pofte.
În cazul dulciurilor, desigur că e normal să ți le dorești din când în când. Problema apare când această poftă devine exagerată, prea frecventă și imposibil de ignorat.
Atunci, de fapt, indică o disfuncție a nivelului de insulină, provocată de carența de magneziu sau crom. Iar explicația este că insulina nu mai poate transporta glucoza din sânge în mod corespunzător la fiecare celulă, din care să-și ia energie, și atunci se va ajunge la o permanență dorință de dulce.
Așa cum spuneam și mai sus, consumarea unei cantități mai mari de dulciuri nu va rezolva problema ci, dimpotrivă, va duce la agravarea ei, îngrășare și chiar obezitate, fiindcă surplusul de glucide va fi transformat de organism în grăsime.
Alimentele care combat pofta de dulce
Soluția este să mâncați alimente care să refacă nivelul de crom și magneziu din organism și care reglează glicemia, adică:
- roșii
- Mere
- Broccoli
- Banane
- fasole verde
- cartofi
- ceapă
- cele din categoria frunzelor verzi
Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.