Când vine vorba despre siluetă și slăbit, o importanță deosebită o au, în special, 2 mese, anume micul dejun și cina, pentru că, în majoritatea cazurilor, aici se fac cele mai multe greșeli de se ajunge la îngrășare. Așadar, pentru procesul invers, trebuie, în primul rând, reglate aceste 2 mese iar, apoi, se pot aplica și anumite trucuri pentru ca procesul de slăbire să fie mai rapid și eficient.
Sărirea peste micul dejun, care duce la o supraaglomerare a anumitor mese de peste zi, alături de mâncatul excesiv și nepotrivit seara, când organismul nu mai are pe ce să consume cantitatea de energie primită și, deci, o folosește pentru a-și face depozite de grăsimi, reprezintă cele mai frecvente cauze pentru luarea rapidă în greutate. Simpla reglare a acestor mese, plus aplicarea unor trucuri care să determine organismul să ardă și mai multe calorii, reprezintă pasul esențial pentru a ajunge la o siluetă frumoasă și, apoi, a o păstra fără eforturi deosebite. Dar să trecem direct la trucuri. 🙂 Iată 4:
1. Obișnuiește-te să mănânci neapărat dimineața
Este foarte important fiindcă te ajută să începi să te alimentezi eficient, atunci când organismul are pe ce să consume energia și implicit are și nevoie de ea, plus te ajută să eviți să ajungi să mănânci pe fond de foame avansată deci să mănânci mai mult decât este necesar și, de foame, să alegi alimente bombe de calorii goale și care îngrașă excesiv.
2. Evită zaharurile la micul dejun, mâncați mai multe proteine, grăsimi sănătoase și legume
Am spus mereu că dimineața este momentul ideal pentru satisfacerea poftelor deci, în general, nu impun restricții la această masă, tocmai pentru a face mai suportabilă schimbarea obiceiurilor alimentare.
Pentru rezultate mai spectaculoase, însă, atunci când vreți să slăbiți, ajută să evitați zaharurile la micul dejun, fiindcă acestea cresc nivelul de zahăr din sânge plus că vor crea dorința de mai mult dulce. La fel, evitați făina albă și produsele din ea. Mâncați numai cereale integrale și înlocuitori sănătoși de zahăr, despre care am vorbit pe larg AICI.
Pe de altă parte, proteinele vor impulsiona procesele de termogeneză din organism, cele care se ocupă de arderea caloriilor și generarea de energie, având astfel calitatea de intensificare a metabolismului. Pe deasupra, proteinele sunt importante pentru sistemul imunitar. Și mă refer în special la cele de origine animală.
Alimentele care conțin grăsimi sănătoase sunt foarte sățioase și vă vor face să mâncați mai puțin în restul zilei iar legumele sunt bogate în fibre care reglează tranzitul intestinal deci îmbunătățesc digestia, pe lângă faptul că sunt surse de numeroase vitamine și minerale absolut esențiale pentru organism.
3. Cina, cu 4 ore înainte de culcare
Apoi numai apă sau ceai. Asta pentru ca organismul să aibă timp să consume o parte din energia generată dar și pentru a nu fi ocupat cu digestia exact în timp ce trebuie să vă odihniți, adică momentul când toate procesele ar trebui să se încetinească iar organismul să se ocupe cu refacerea.
4. Fără carbohidrați simpli la cină. Proteine și verdețuri sau alimente care favorizează digestia
Din punctul meu de vedere, nu există niciun moment potrivit pentru carbohidrați simpli dar cu atât mai puțin la cină. Pentru a da un impuls proceselor metabolice, mâncați ceva carne slabă, pui, curcan, vită, pește etc, din motivele expuse la punctul anterior în legătură cu procesele de termogeneză, și neapărat alături de verdețuri, salată etc, fiindcă acestea au un rol esențial în metabolizarea proteinelor.
De asemenea sunt foarte indicate legumele și alimentele bogate în fibre, de exemplu năutul, pentru proprietățile lor de a regla și îmbunătăți digestia.
Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.