Când vine vorba despre detoxifiere, părerile doctorilor și ale nutriționiștilor sunt împărțite. Unii spun că e o prostie, alții, dimpotrivă, că este absolut necesară pentru organism.
Profesorul Mencinicopschi, în care eu am mare încredere, spune că aditivii din mâncare, viciile și poluarea duc la acumularea de toxine în organism și că trebuie să facem o cură de detoxifiere dacă avem următoarele simptome:
- Stări de oboseală, somnolență, trezit greu dimineața
- Anxietate, depresie, nervozitate, probleme de concentrare
- Depuneri albicioase pe limbă
- Materii fecale puternic mirositoare
- Poftă de dulce, sărat, condimentat, gras
- Probleme de digestie și tranzit intestinal
- Probleme de greutate
- Acnee, piele iritată și lipsită de elasticitate, celulită, păr casant și lipsit de strălucire
O primă soluție este introducerea în dietă a alimentelor care au proprietăți de detoxifiere. Partea bună este că acestea ajută la îmbunătățirea digestiei deci nu vă faceți niciun rău dacă le consumați în cantități mai mari și mai des. Ba dimpotrivă.
8 alimente care detoxifiază și îmbunătățesc digestia
- Sfeclă
- Ghimbir
- Lămâi
- Grepfrut
- Măcriș
- Varză
- Ananas
- Sparanghel
Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.