Top 3 alimente pe care le poți mânca fără teama că te îngrași

Da, există și așa ceva, alimente pe care le puteți mânca fără niciun stres că vă îngrășați. 🙂 Sunt prima alegere atunci când simțiți nevoia unei mese neplanificate, când vă lăsați de fumat, vă vine să mâncați pe fond de supărare și stres sau dacă ați ajuns înainte de culcare și vă roade stomacul de foame.

sursa: cdn.inquisitr.com

Și, mai tare de atât, toate alimentele de mai jos sunt extraordinare pentru sănătate. Surse nemaipomenite de nutrienți și antioxidanți, deci nu doar că vă ajută să nu vă îngrășați dar îi dau organismului elementele necesare pentru a fi viguros și sănătos. Da, ați citit bine, nu aveți absolut nicio restricție în cazul acestor alimente. Iată-le:

1. Fructele roșii

Ca regulă, fructele se mănâncă în timpul zilei, nu seara, pentru că au fructoză deci, la fel ca zahărul, îngrașă. Excepție fac, însă, fructele de pădure. Am mai vorbit despre ele și despre faptul că sunt bogate în fibre și antioxidanți, adică favorizează digestia și reducerea țesutului adipos.

Plus că antioxidanții sunt acele elemente care combat îmbătrânirea, fiindcă aceasta este rezultatul proceselor de oxidare din organism. Sărace în calorii dar foarte bogate în nutrienți, fructele roșii, din seria fructelor de pădure, inclusiv afine și coacăze, dar și căpșuni sau rodii, e bine să fie mâncate cât mai des.

2. Legumele

Nu au absolut nicio contraindicație la combinarea cu alte alimente. Pot fi mâncate oricând ba chiar e indicat să le includeți cât de des puteți în dieta voastră. Mai ales pe cele verzi dar și roșiile sunt foarte bogate în licopen, un antioxidant foarte puternic. Broccoli, de exemplu, este foarte indicat în curele de slăbire pentru că organismul consumă mai multă energie ca să-l descompună decât aportul său caloric.

3. Urda

Deși este inclusă în categoria brânzeturilor, diferențele sunt uriașe față de alte sortimente. În primul rând, nu conține cazeină, acea proteină majoritară în lapte pe care tubul digestiv uman nu o poate descompune și din cauza căreia nu e bine ca lactatele să fie consumate zilnic.

Apoi, este foarte bogată în aminoacizi care ajută la refacerea mușchilor, la creșterea masei musculare și la intensificarea arderilor metabolice. În plus, nu conține grăsimi în cantitate atât de mare cum au brânzeturile, în general, ci într-o proporție mai mult decât acceptabilă.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.