Probabil ați auzit sintagma “alimente cu calorii negative”. Desigur că nu există alimente cu minus la capitolul calorii dar sintagma există, doar că se referă la alt concept. Și anume definește o serie de alimente al căror aport caloric este mai mic decât caloriile de care are nevoie organismul pentru a le descompune. Adică ardeți calorii în timp ce le mâncați. Din acest motiv, ele ajută la slăbit. Simplu.
Acum că am explicat conceptul, iată și un top 10 asemenea alimente:
1. Broccoli – 34 kcal/ 100 g
2. Asparagus – 20 kcal/ 100 g
3. Pepene verde – 30 kcal/ 100 g
4. Castraveți – 16 kcal/ 100 g
5. Portocale – 47 kcal/ 100 g
6. Roșii – 18 kcal/ 100 g
7. Ceapă – 40 kcal/ 100 g
8. Morcovi – 41 kcal/ 100 g
9. Grepfrut – 42 kcal/ 100 g
10. Mere – 52 kcal/ 100 g
Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.