Totul despre proteine. Inclusiv dacă e bine sau nu să renunți complet la carne

Proteinele sunt aliați de nădejde atât în cura de slăbire cât și pentru sculptarea unui corp frumos, prin mișcare. Pe scurt, organismul depune un efort mai mare pentru a descompune proteinele. Și, atenție, sunt foarte importante pentru sănătate proteinele din sursă animală, nu e suficient să le obțineți din vegetale, așa cum este o modă, mai nou, care spune că nu e bună carnea.

sursa: pinterest.com

Explicația profesorului Gheorghe Mencinicopshi, un savant renumit și respectat în care eu am mare încredere, este că organismul uman a fost conceput să fie omnivor și nu e bine să elimini complet din alimentație niciun element: grăsimi, proteine, carbohidrați. Iar carnea roșie are un rol esențial în procesul producerii globulelor roșii.

Tot dumnealui spune că proteina din carne este foarte sănătoasă, cea din produsele procesate industrial este periculoasă. Plus că tot carnea, cea mâncată cu zgârciuri, este o sursă importantă de colagen, esențial pentru sănătatea articulațiilor.

Top surse de proteine sănătoase:

Non-vegetale:
  • curcan
  • pui
  • ton
  • sardine
  • carne roșie slabă
  • ouă
  • iaurt grecesc
  • brânză degresată
  • urdă
Vegetale:
  • Ovăz
  • Toată gama de nuci și unturi preparate din ele
  • Semințe și uleiurile din acestea
  • Fasole
  • Conopidă
  • Broccoli
  • Spanac

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.