De ce te îngrași deși mănânci sănătos. 5 greșeli extrem de frecvente

Nu mănânci la fast-food, nici prăjeli, dulciuri sau tot felul de ronțănele și nici măcar prea mult. În principiu, părerea ta e că mănânci sănătos, nu te îndopi și totuși nu reușești să slăbești sau chiar te îngrași. De ce se întâmplă asta? Păi pentru că desigur că este foarte important CE mănânci dar în egală măsură contează și CUM mănânci. Și e posibil să faci una dintre următoarele 5 greșeli sau mai multe. Sau pe toate:

sursa: cdn.inquisitr.com

1. Combini greșit alimentele

Este o greșeală esențială pe care o face mai toată lumea. Chiar dacă anumite alimente nu îngrașă, combinarea lor va îngreuna digestia și va declanșa reacții chimice în organism care pot duce la încetinirea metabolismului și la crearea de rezerve sub formă de strat de grăsime. Așa spune profesorul Mencinicopschi iar mie mi s-a părut logic așa că am aplicat tabelul său de combinații alimentare, pe care îl găsiți AICI cu toate explicațiile, și vreau să vă spun că am văzut foarte repede efectele.

2. Nu mănânci corect fructele

Multă lume când vrea să slăbească se apucă de mâncat fructe fără să știe sau să ia în calcul că sunt surse de multă fructoză, adică zahăr, și că se digeră greu. Sigur că sunt sursă excelentă de nutrienți dar trebuie mâncate după anumite reguli: în prima parte a zilei, nu amestecate cu alte alimente, de preferat ca masă separată și la distanță cam de 2 ore față de oricare alta.

3. Mănânci prea multe calorii

Chiar și alimentele sănătoase au aport caloric. Unele chiar uriaș, cum ar fi toată gama de nuci și semințe de exemplu. Aportul caloric trebuie, totuși, adaptat la nivelul de activitate pe care îl aveți.

4. Bei prea multe sucuri

Chiar și cele făcute în casă, din fructe stoarse, chiar dacă sunt sănătoase au multe calorii și trebuie luate în calcul cu aportul lor caloric desigur. Aceeași regulă se aplică și alcoolului doar că aici trebuie să mai luați în considerare și faptul că acesta stimulează pofta de mâncare. Regula, însă, este că hidratarea se face cu apă și ceaiuri, deci asta trebuie să beți pentru a vă potoli setea, nu sucuri.

5. Ai toată activitatea pe stomacul gol

Adică, în loc să mănânci înainte de a avea activitate, la începutul și pe parcursul zilei sau înainte de antrenament, pentru ca organismul să și consume caloriile respective, o faci abia seara, când ar trebui să te odihnești și nu mai ai niciun fel de consum caloric. E logic, nu?!

Pe lângă faptul că organismul se va apuca de făcut depozite atunci când îl vei alimenta, își va încetini procesele metabolice pentru că se va simți în stare de asediu când tu-i ceri să consume și el nu are ce. Mecanismul este folosit intenționat de luptătorii de summo, dar la ei ăsta este scopul. Nu cred că e și al tău.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.