Nu mănânci prea mult dar, cu toate astea, ai depozite de grăsime care te deranjează. Cel mai probabil ai un metabolism lent. Poate că așa ești construit(ă) sau ai făcut greșeli de alimentație care au dus la încetinirea proceselor metabolice. Nu ne mai luăm de trecut. 🙂 Iată ce ai de făcut:
1. Schimbă-ți modul de alimentație
Adică trebuie să-ți faci un program. Dacă organismul tău va primi mâncare atunci când are nevoie de energie, nu va mai face depozite de grăsimi. Deci 5 mese: 3 principale și 2 gustări.
2. Mai multe proteine și fibre, carbohidrați în prima parte a zilei
Cam asta ar fi rețeta. Făinoase, pâine consumă în prima parte a zilei, în niciun caz seara. Fibrele reglează tractul intestinal iar proteinele, din cauza faptului că organismul depune mai mult efort pentru a le metaboliza, vor stimula procesele metabolice.
3. Alimentele-minune
Există alimente care ajută la stimularea metabolismului lent. Am vorbit despre ele AICI.
4. Fă mișcare
Mișcarea stimulează metabolismul iar masa musculară consumă mai multe calorii deci trebuie să o crești. Ai nevoie, în primul rând, de exerciții cardio. Un exemplu de antrenament pentru stimularea arderilor, în clipul de mai jos.
De asemenea, antrenamentele cu greutăți te vor ajuta să-ți mărești masa musculară.
5. Odihnește-te
Odihna este foarte importantă pentru funcționarea organismului în parametri optimi. 6-8 ore de somn, pe preferat între orele 22 și 6 dimineața, sunt recomandate pentru un adult normal și sănătos.
Desigur, mai există și posibilitatea ca metabolismul lent să fie cauzat de un dezechilibru hormonal. Deci nu strică să mergi să consulți un medic.
Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.