Top alimente care te ajută să nu răcești

Toamna, respectiv când se face trecerea de la vremea foarte caldă la frig, este perioada în care suntem cel mai expuși la răceli fiindcă durează până când organismul se adaptează. Este, așadar, momentul în care trebuie să ai mai multă grijă și să-l ajuți pentru întărirea imunității.

sursa: waterprotectors.info

Nimeni nu a găsit încă rețeta construirii unui sistem imunitar puternic, din păcate. Dacă ar fi reușit, nu am mai fi avut cancer, sida, nici măcar o simplă răceală pe planetă.  Doctorii, însă, spun că vitamina C este un element esențial pentru imunitate iar consumul acesteia, fie că vorbim despre alimente care o conțin sau suplimente nutritive, ajută la întărirea sistemului imunitar. Iată, așadar

Top 8 alimente cu aport mare de vitamina C
  • Ardei grași roșii – 95 mg
  • Portocale – 82 mg
  • Varza kale – 80 mg
  • Kiwi – 64 mg
  • Ardei grași verzi – 60 mg
  • Broccoli – 51 mg
  • Grepfrut – 43 mg
  • Căpșuni – 42 mg

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.