8 trucuri pentru cei care nu pot ține cură de slăbire

Treaba asta cu slăbitul nu este chiar simplă, știu. Nici aia cu schimbatul stilului de viață, chiar dacă vorbesc zilnic despre ea. Cred însă că există o speranță pentru toată lumea și că fiecare trebuie luat în ritmul lui. Cel mai important lucru, însă, e să-ți dorești să slăbești. Dacă te simți bine în pielea ta deși ai câteva kg în plus nu mi se pare o problemă. Nu toată lumea trebuie să fie trasă prin inel. Cel mai important este să te simți tu bine cu tine. Deci, dacă nu ai această minimă motivație, nu vei reuși să faci nici cele mai mici schimbări.

sursa: cdn.inquisitr.com

Dacă însă ești dispus(ă) la câteva schimbări minime în rutina ta, iată 8 ponturi.

1. Obișnuiește-te să iei micul dejun și mănâncă foarte bine dimineața

E esențial să-ți alimentezi organismul atunci când are nevoie de energie, adică la începutul zilei, când urmează să ai toată activitatea. În plus, așa ai mai multe șanse să nu ajungi să mănânci pe fond de foame avansată. Iar dacă te îndopi cu bombe calorice, fă-o la începutul zilei ca să ai timp să consumi cât mai mult din ele.

2. Bea apă des

Ține în permanență lângă tine o sticlă cu apă și bea câte puțin de câte ori o vezi. Vei constata că te va face să mănânci mai puțin.

3. Când ți se face foame, bea apă

Apoi așteaptă jumătate de oră până să mănânci. S-ar putea nici să nu-ți mai fie foame.

4. Încearcă să mănânci ceva la fiecare 2-3 ore

O mică gustare, nimic pretențios: un măr, câteva alune, o banană. Așa n-ai să te mai îndopi când te așezi la masă.

5. Mănâncă încet

Și asta te va ajuta să mănânci mai puțin. Există un anumit timp până când senzația de sațietate ajunge la creier.

6. Pune-ți puțin în farfurie

Exista tendința inconștientă de a termina tot din farfurie. Mai bine pune-ți mai puțin. Poți oricând să-ți mai pui o porție în cazul în care îți mai este foame.

7. La cină, doar proteine și legume

Fă-ți o regulă pentru ultima masă din zi: doar proteine, de preferat carne slabă, lângă care să pui niște legume, eventual și o salată. Simplu, fără sosuri. Îți va ajuta metabolismul.

8. Mănâncă desertul separat

Indicat este să mănânci de 5 ori pe zi: 3 mese principale și 2 gustări. Fă din desert una dintre aceste mese și mănâncă-l la distanță de 2 ore de orice altă masă. Te va ajuta, crede-mă.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.