“Mă chinui să slăbesc și nu reușesc”. Nu vreți să știți de câte ori am auzit cuvintele astea. Cei mai mulți oameni nici nu-și dau seama cât de ușor le-ar fi să slăbească. N-ar trebui să renunțe decât la câteva obiceiuri foarte proaste. Dacă o fac, ar fi surprinși că-și pot menține o siluetă frumoasă mâncând chiar mai mult decât înainte.
Știu, pare un chin uriaș să-ți schimbi modul de alimentație. Nu-i chiar un capăt de țară. E doar chestie de obișnuință și orice învăț are și dezvăț, cred eu.
Așadar iată primele 5 lucruri pe care trebuie nu trebuie să le faci dacă vrei să slăbești și să rămâi așa:
1. Eliminarea grăsimile
Doar pentru că se numesc grăsimi, lumea crede că și îngrașă. Nimic mai fals. Ca orice altceva în viață, există grăsimi bune și grăsimi rele. Dar de grăsimi ai nevoie. Grăsimile nesaturate scad nivelul colesterolului rău și, ce să vezi, previn formarea depunerii de grăsimi în zona abdominală. În plus, grăsimile sunt digerate mai greu așa că sunt sățioase, deci țin de foame mai mult timp.
Deci trebuie să mănânci somon, orice fel de nuci, semințe, avocado, unt de arahide, ulei de măsline.
2. Renunțarea completă la carbohidrați
Este o mare tâmpenie propagată de tot felul de nutriționiști, în ultima vreme. Carbohidrații reprezintă baza alimentației sănătoase. O spune profesorul Gheorghe Mencinicopschi care toată viața lui a studiat numai asta. Desigur, ca și-n cazul grăsimilor, și ei sunt buni și răi.
Renunțarea la oricare dintre categorii, proteine, carbohidrați sau grăsimi, duce la dezechilibre în organism care vor provoca poftă neobișnuită de mâncare sau pofte de alimente nesănătoase, sărat, dulce sau gras. Și așa intri într-un cerc vicios.
3. Ai toată activitatea pe stomacul gol
În loc să mănânci înainte de a avea activitate, adică la începutul și pe parcursul zilei sau înainte de antrenament, pentru ca organismul să și consume caloriile respective, o faci abia seara, când ar trebui să te odihnești și nu mai ai niciun fel de consum caloric. E logic, nu?!
Pe lângă faptul că organismul se va apuca de făcut depozite atunci când îl vei alimenta, își și va încetini procesele metabolice pentru că se va simți în stare de asediu când tu-i ceri să consume și el nu are ce. Mecanismul este folosit intenționat de luptătorii de summo, dar la ei ăsta este scopul. Nu cred că e și al tău.
4. Nu mai mânca la fast food
Dacă faci asta, garantez că dai repede jos câteva kg chiar din prima săptămână. Mâncarea de la fast food este plină de calorii goale, adică doar te îngrașă fără să-ți furnizeze nutrienți, și de grăsimi nesănătoase. Plus că presupune combinații atât de proaste pentru organism încât mi se face rău numai cât mă gândesc la ele.
5. Nu renunți la sucuri
În special cele îmbuteliate, nu mai vorbesc de cele carbogazoase. Setea se potolește doar cu apă sau ceaiuri. Doar așa te hidratezi. Sucurile, chiar și cele din fructe/legume proaspete făcute în casă, trebuie tratate ca alimente. Au calorii deci le calculezi alături de mese, nu în afara lor. Și nu, nu ajută dacă bei din cele fără zahăr. Am explicat pe larg AICI de ce îndulcitorii sintetici îngrașă. Aceeași regulă se aplică și alcoolului.
Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.