Tartă cu brânză, fără coacere. Sănătoasă, gustoasă și simplu de făcut

Sunt înnebunită după prăjiturile și plăcintele cu brânză. Problema e că brânza conține proteine iar asocierea ei cu blat din făină, carbohidrați adică, sau ouă, altă sursă de proteine, îngreunează digestia și îngrașă. La fel și combinația cu mult zahăr rafinat. Însă, așa cum vă spuneam, există și dulciuri sănătoase și care nu produc îngreunarea digestiei sau acumularea de grăsime pe abdomen.

sursa: claridgesbeautyandtanning.co.uk

Soluții există doar că trebuie să deveniți deschiși la nou și să acceptați și alte bucătării decât cele tradiționale. Iată o rețetă de tartă cu brânză, vanilie și suc de lămâi verzi, absolut delicioasă și sănătoasă. Nu necesită coacere, fiind din gama raw-vegan sau paleo. Atenție însă: o porție conține cam 400 de kcal dar care, cum spuneam, nu vor duce la celulită și abdomen pufos. 🙂

Ingrediente pentru 8 porții:

Pentru blat:
  • 1 cană de curmale
  • 1/3 cană semințe de floarea soarelui
  • 1/3 cană semințe de dovleac
  • 1/3 cană migdale
  • 2 linguri ulei de cocos (îl topiți dacă e solid)
Pentru umplutură:
  • 500 g brânză tofu scursă
  • ½ cană de fistic crud înmuit timp de cel puțin 4 ore (e bine și mai mult) și scurs
  • 1/3 cană suc de lămâi verzi proaspăt stors
  • ½ cană ulei de cocos (la fel, topit dacă e solid)
  • ¼ cană sirop de arțar
  • Vanilie – semințele de la o păstaie sau 1 linguriță pastă de vanilie sau 1 linguriță de extract natural de vanilie

Mod de preparare:

Blatul:
  1. Puneți toate ingredientele în blender și pasați-le
  2. Folosiți o tavă rotundă, ideal de 20 de cm. Întindeți pasta obținută pe fundul tăvii dar și pe pereți, pentru a forma o crustă care, mai apoi, să țină umplutura
  3. Băgați-o la congelator pentru câteva ore, până se întârește.
Umplutura:
  1. Puneți ingredientele, cu excepția uleiului de cocos, în blender și amestecați până devine se omogenizează și capătă o consistență cremoasă.
  2. Adăugați uleiul de cocos în timp ce merge blenderul iar crema va căpăta consistență dar va rămâne totuși destul de fluidă
  3. Turnați crema obținută astfel în blatul-crustă preparat anterior și băgat la congelator și egalizați-o rapid folosind o spatulă.
  4. Băgați tarta la frigider și lăsați-o peste noapte sau măcar 3-4 ore.
  5. Mâncați-o proaspăt scoasă de la frigider pentru că se va topi

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.