Bolile cardiovasculare reprezintă cea mai frecventă cauză de deces în lume. Iar principala problemă este consumul excesiv de grăsimi, în special de origine animală. Corpul uman este poate cel mai sofisticat mecanism creat de Dumnezeu însă noi cam avem obiceiul să facem constant lucruri care să-l dezechilibreze. Așa este și în cazul colesterolului. În principiu, omul are nevoie de el însă excesul de grăsimi saturate face organismul să-l producă în exces și ajunge să se depună pe vasele de sânge și se poate ajunge chiar la obturarea lor.
Asta este explicația redusă la cea mai simplă variantă. Există colesterol bun și colesterol rău, asta în termeni colocviali. Pe larg, am dat toate amănuntele în articolul pe care îl găsiți AICI.
Pentru a vă asigura sănătatea inimii și a sistemului vascular, deci să reduceți riscul de infarct și atac vascular, un prim pas este introducerea în dieta zilnică a alimentelor care ajută la reglarea nivelului colesterolului. Iată o listă:
- Somon
- Macrou
- Ton
- Halibut
- Vin roșu (din sursă sigură și cu măsură)
- Ulei de măsline
- Ulei de rapiță
- Avocado
- Varză de Bruxelles
- Portocale
- Arahide
- Migdale
- Alune de pământ
- Alune
- Fistic
- Ciocolata neagră
- Ceai verde
- Ceai negru
- Orez brun
- Soia
- Fasole
- Fructele de pădure
- Vinete
- Cartofi dulci
Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.