Veți spune că titlul sună pompos dar nu e așa. Nu e exagerat. Chiar există unele alimente care sunt cu adevărat uimitoare față de celelalte, prin efectele pe care le au asupra organismului. Și mă refer la un aport foarte mare de nutrienți, efecte negative zero asupra sănătății sau siluetei și capacitatea de a face organismul să ardă grăsimi mai eficient, referindu-mă la acele depozite inestetice și nesănătoase.
Dar să nu ne mai întindem la vorbă iată care sunt cele pe care le consider eu
5 superalimente
1. Laptele de migdale
Cu aport caloric scăzut, față de varianta în care mâncați migdalele ca atare, vine însă cu toate proprietățile minune ale acestora. Ajută la arderea mai eficientă a grăsimilor și este extraordinar pentru sistemul cardiovascular pentru că nu conține colesterol, are indice glicemic scăzut și doar 5 mg de sodiu și 8 mg de carbohidrați pe porție. Este sursă excelentă de magneziu, potasiu și vitamina E.
2. Urda
Săracă în grăsimi saturate și bogată în aminoacizi care ajută la creșterea masei musculare, urda este ideală pentru că masa musculară consumă mai mult și dizolvă grăsimea din jurul ei. Cu alte cuvinte, va face ca rezultatele exercițiilor fizice să fie vizibile mai rapid.
3. Spanacul
Aport caloric scăzut dar enorm de nutrienți, în special fier, zinc, niacină și fibre. Este un aliat extraordinar în prevenirea bolilor cardiovasculare, a celor degenerative și oculare.
4. Mierea
Bogată în vitamina B6, niacină, tiamină și aminoacizi, este unul dintre cei mai sănătoși înlocuitori pentru zahăr, cât timp o adăugați în băuturi după ce le-ați lăsat să se răcească fiindcă, la peste 40 de grade Celsius, devine toxică. În rest, numai de bine. Aportul mare de antioxidanți previne procesele de îmbătrânire, celulita și ajută digestia și sănătatea colonului prin oligozaharidele pe care le conține.
5. Fructele roșii
Ca regulă, fructele se mănâncă în timpul zilei, nu seara, pentru că au fructoză deci, la fel ca zahărul, îngrașă. Excepție fac, însă, fructele de pădure. Am mai vorbit despre ele și despre faptul că sunt bogate în fibre și antioxidanți, adică favorizează digestia și reducerea țesutului adipos.
Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.