De ce ai celulită chiar dacă ești slabă și cum scapi de ea

Multe persoane care nu au o siluetă subțire au senzația că este suficient să slăbească pentru a avea un corp frumos, ca-n reviste. Cât se poate de greșit. După părerea mea, o femei slabă dar pe care tremură carnea, mai ales după o anumită vârstă, arată mai rău decât una mai plinuță.

Cu siguranță ați observat la plajă multe femei slabe și unele chiar foarte tinere care au celulită. Adevărul, crunt zic eu, despre celulită e că mai toate femeile o au și asta pentru că, genetic, femeile sunt predispuse la așa ceva. Pe bărbați îi ajută testosteronul.

Cele mai multe femei o au iar unele reușesc să o facă să nu fie vizibilă. Cheia este o dietă curată și echilibrată combinată cu mișcare. Adică un stil de viață cât de cât pus în ordine. Pentru că, n-o să vă mint, nu există o soluție definitivă la această problemă.

Dar să trec și la soluții, până nu devine prea deprimant acest articol. :)) Iată, așadar

img_4092

5 pași pentru a scăpa de celulită

1. Bea multă apă

Hidratarea este esenţială pentru organism. Fiecare celulă din corpul tău are nevoie de apă pentru a funcţiona corect. Spun asta aproape la fiecare postare pentru că e foarte important.

Pielea are nevoie de apă ca să-şi păstreze elasticitatea, muşchii au nevoie de apă pentru a se tonifia. Iar hidratarea se face cu apă sau ceai, nu cu sucuri, cafea sau orice altă băutură îți vine în minte.

Există diverse păreri cu privire la cantitatea optimă pe care trebuie să o bei. De la 2-3 L pe zi, până la 30 ml/kg corp. Desigur dacă faci efort sau temperaturile sunt ridicate, trebuie să creşti şi consumul de apă.

2. Alimentele prietene şi Omega 3

Prăjelile nu au ce căuta în viaţa ta dacă vrei să nu ai celulită. Nici alimentele de tip fast food, ronţănelele de orice fel, cărnurile procesate, excesul de zahăr rafinat şi sare, băuturile carbogazoase. Nu este atât de groaznic pe cum pare la prima vedere. De exemplu, consumă pâine integrală în loc de albă. Dar cu măsură.

De asemenea, fumatul, cafeaua şi alcoolul nu ajută deloc. Dimpotrivă. Dar, dacă vei compensa cu muncă şi disciplină alimentară, poţi să-ţi permiţi şi câte un viciu.

Fructele roşii (afine, coacăze, zmeură) sunt surse ideale de antioxidanţi, bananele stimulează circulaţia şi împiedică retenţia de lichide, citricele şi ananasul stimulează producerea de colagen prin conţinutul mare de vitamina C. Fructele şi legumele sunt, în general, o sursă foarte bună de fibre. Atenție, însă, de preferat este să consumi fructele în prima parte a zilei şi nu împreună cu alte alimente.

De asemenea, nu trebuie să elimini grăsimile din dieta ta. Dimpotrivă. Grăsimile bune te ajută. Acizii graşi esenţiali Omega 3 ajută la diminuarea aspectului „coajă de portocală”, reduc procesele inflamatorii şi oxidante din organism, încetinesc procesul de îmbătrânire. Cele mai la îndemână surse de Omega 3: somon, ton, macrou, sardine, hering dar şi nucile de orice fel şi seminţele de in. Nucile, însă, trebuie să fie crude sau coapte. Cum spuneam: prăjelile n-au ce căuta în viaţa ta.

3. Nu sări peste micul dejun

Este cel mai important aliat al tău. Un mic dejun consistent îţi dă energie pentru toată ziua. În plus, dacă sari peste el, vei ajunge înfometată peste zi şi vei mânca tot felul de prostioare pe care nici nu vei avea timp să le consumi.

De asemenea, trebuie să-ți organizezi alimentația: să mănânci de cinci ori pe zi, trei mese principale și două gustări. Înfometarea doar va determina organismul să-și facă depozite de grăsimi, adică tot celulită, iar, pentru a-și asigura necesarul de energie, va consuma din masa musculară. Din păcate, o preferă.

4. Fă mișcare

Cel mai mare inamic al celulitei este sportul. Fără mişcare, n-o să scapi de celulită oricât ai fi de slabă sau în câte tratamente scumpe ai investi. Ăsta este crudul adevăr şi oricine îţi spune altceva fii sigură că te minte.

Iar mişcarea trebuie concentrată în două direcţii: reducerea grăsimii – prin antrenamente de tip cardio (alergare, bicicletă, sărituri etc), cum e cel din clipul următor

și dezvoltarea masei musculare. Muşchii puternici nu suportă celulita în jurul lor. Şi aici vorbim despre exerciţii de forţă specifice pentru tonifiere. Poţi lucra cu greutăţi mici şi folosindu-te de greutatea propriului corp, ca-n următorul exemplu.

5. Creme, masaje şi tratamente corporale

Există creme care stimulează circulaţia limfatică şi sangvină care te vor ajuta să îmbunătăţeşti aspectul şi elasticitatea pielii. La fel şi anumite masaje şi tratamente corporale.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.

One thought on “De ce ai celulită chiar dacă ești slabă și cum scapi de ea

Comments are closed.