5 lucruri pe care să le faci ca să te asiguri că 2017 va fi un an mai bun

Se termină un an, începe altul și oricine își dorește să fie unul mai bun, indiferent cum au fost anteriorii. Desigur că este natural să-ți dorești să fie mai bine. Dacă, însă, această dorință nu se rezumă doar la a aștepta ca Dumnezeu să ne țină sănătoși și să ne dea conjuncturi favorabile, există căi prin care noi înșine ne putem asigura că anul pe care îl începem va fi mai bun decât cei care au trecut.

Din punctul meu de vedere, asta este și calea cea mai sigură. :)) Nu stau niciodată să aștept ca altcineva să se ocupe să-mi fie mie mai bine. Dacă se întâmplă să facă cineva ceva în plus, foarte tare! Dar sunt o femeie care preferă acțiunea. :))

img_1844

 

Așadar, iată 5 lucruri pe care le poate face cineva ca să se asigure că va avea un an mai bun.

1. Evaluează ce a mers prost

Rece, analitic și fără să te minți singur(ă), stabilește tu cu tine ce nu ți-a plăcut la viața ta până acum sau din ce ți s-a întâmplat și, mai important decât atât, gândește-te, realist, care sunt cauzele. Dacă vina este la tine sau la altcineva.

2. Schimbă ce nu-ți place la tine

Desigur că este urmarea firească a punctului 1. Doar constatarea, în sine, nu va aduce schimbarea. Este o nebunie să faci același lucru și să aștepți rezultate diferite. Muncește mai mult, cere mai mult, poartă-te mai bine cu oamenii din jur sau, poate, dimpotrivă, nu mai fi la fel de tolerant(ă). Există un prag peste care toleranța devine prostie.

3. Renunță la oamenii care te dezamăgesc mereu

Nu există dezamăgire dacă nu te amăgești singur în prealabil. Bineînțeles că există și persoane care se dau peste cap să-ți câștige încrederea pentru scopuri meschine, de moment. Nu trebuie, însă, să uiți niciodată că loialitatea nu este o stradă cu sens unic. Fără reciprocitate, este doar exploatare a omului de către om. Câteodată voluntară. :))

Desigur că este foarte greu să recunoști tu pentru tine că te-ai înșelat în privința cuiva, îți scade, în primul rând, încrederea în tine. Dar o greșeală devine greșeală abia atunci când refuzi să o recunoști și să iei măsuri. Până atunci e doar experiență de viață.

4. Pune mai mult preț pe tine

Și punctul 2 și 3 devin mult mai ușor de pus în practică dacă începi să te comporți ca și cum ești cea mai importantă persoană din viața ta. Dacă faci asta, vei reuși să începi să mai spui și nu, să-ți rezervi constant timp pentru tine, să mai faci și lucruri doar pentru tine. Puțin egoism e chestie de sanitație în viața oricui.

Cât despre relațiile cu alții, învață să interacționezi și doar pentru scopuri. Nu toate relaționările trebuie să aibă la bază loialitatea. Pune, însă, fiecărei persoane din viața ta eticheta pe care o merită. Și învață să ai pretenții de la oameni. Cere ce ai nevoie sau ce vrei. Livrează, de bine. Nu?! Bine pa. Reciprocitatea este esențială. Nu fă o prioritate din cineva pentru care tu nu ești prioritate.

Plus, spune lucrurilor pe nume, dacă asta te ajută. Dacă ai descoperit un ipocrit, și, slavă Domnului, lumea e plină de ei, există două variante de a acționa. Să spui în față, să te descarci și să scapi de ipocrit sau să-l etichetezi ca atare, să-ți schimbi atitudinea dar să-l folosești în continuare. Și așa ajung la ultimul punct al postării.

5. “Keep your eye on the ball”

Adică nu te lăsa deturnat(ă) de la scopurile tale. Toate acțiunile tale trebuie să fie orientate spre atingerea țintelor. Dacă ceva se dovedește a fi o pierdere de vreme, descotorosește-te de acel ceva fulgerător și fără să stai o secundă în plus pe gânduri. Timpul e cel mai prețios lucru pe care îl avem și singurul pe care nu-l poți cumpăra. Tratează-ți timpul ca atare.

Să te simți bine poate fi unul dintre scopurile tale. Ba chiar ar trebui să fie. Dacă, într-o situație, răzbunarea îți oferă satisfacție, nu te împiedica de clișee și crampe morale ipocrite. Până să facă Dumnezeu dreptate, ne mai putem ocupa și noi. Iar Dumnezeu sigur va înțelege, dacă persoana o merită. Există și păcate mai mari pe lume. Cum ar fi să-ți bați joc de creația lui Dumnezeu. Adică de tine.

Singurul lucru care contează este să fii iubit(ă), apreciat(ă) și împlinit(ă). Ține cu dinții de lucrurile și oamenii care te fac să te simți așa.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.