3 reguli obligatorii dacă nu vrei să te îngrași când ții post

Am auzit multe persoane plângându-se că s-au îngrășat și că nu înțeleg de ce fiindcă au ținut post. Problema e că multă lume pornește de la o premisă greșită și anume că îngrașă carnea când, de fapt, proteinele sunt cele care ajută cel mai mult la slăbit și la intensificarea arderilor metabolice.

Iată 3 lucruri la care trebuie să fii atent(ă) ca să nu riști să te îngrași când ții post:

sursa: cdn.inquisitr.com

1. Nu exagera cu mâncatul de carbohidrați

Adică zaharuri, fie sub formă de fructoză, adică prea multe fructe, sau făinoase cu încărcătură glicemică mare. La care se poate adăuga un consum mare de alimente foarte sănătoase dar cu aport caloric imens, cum sunt nucile și semințele. Măsura este foarte importantă în toate iar adevărul este că alimentele de origine animală, carne sau brânză, sunt foarte sățioase și mănânci cantități mai mici.

Asta înseamnă că trebuie să alegi făinoasele integrale, leguminoasele și multe legume.

2. Consumă proteine din alte surse

Da, există surse vegetale de proteine. Le găsiți AICI. Atenție, însă, asta nu înseamnă că recomand dieta vegetariană. Produsele animale sunt principalele surse de proteine iar proteinele sunt esențiale pentru refacerea și creșterea masei musculare. Masa musculară consumă mai multă energie, adică mai multe calorii. Simplu. În plus, consumul de carne ajută la imunitate. Cu măsură, desigur, cum trebuie de altfel să procedăm cu orice.

Mai mult, zgârciurile din carne sunt foarte importante în producerea de colagen fără care vor apărea problemele articulare.

3. Respectă regulile de combinare a alimentelor

Am mai spus de multe ori că felul în care combini alimentele este esențial pentru siluetă și sănătate. Prea puține alimente îngrașă în sine. Problema principală e că le combinăm prost. Cum ar fi deja împământenita combinație carne-cartofi.

Tabelul combinațiilor alimentare bune și proaste îl găsiți AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.