20 de alimente cele mai bogate în fibre. Fac minuni pentru siluetă

Fibrele sunt extraordinar de importante atât pentru sănătate cât și pentru siluetă. Cele două, de altfel, sunt legate între ele. Favorizează digestia, sunt esențiale pentru sănătatea tractului digestiv,  pentru reglarea colesterolului și a nivelului de zahăr din sânge.

sursa: pinterest.com

Am întâlnit persoane care nu mănâncă mult dar, pentru că au probleme cu eliminarea, își mențin cu eforturi uriașe greutatea, au mereu tenul încărcat și, bineînțeles, plus că sunt afectate și organele implicate în digestia alimentelor. Și, din păcate, alimentația modernă este extrem de săracă în fibre, de aici și înmulțirea problemelor digestive și a celor de greutate.

Pe scurt, fibrele sunt de două feluri: solubile, care ajută la absorbția nutrienților, și insolubile, cele care favorizează tranzitul prin intestin. Acum că am argumentat de ce este important să introduceți în dietă cât mai multe alimente bogate în fibre, iată și un top 20 astfel de alimente:

 1. Mazăre galbenă
 2. Linte
 3. Smochine
 4. Fasole neagră
 5. Fasole albă
 6. Năut
 7. Semințe de chia
 8. Avocado
 9. Anghinare
 10. Pere
 11. Dovlecei
 12. Mazăre
 13. Zmeură
 14. Semințe de in
 15. Cocos
 16. Bame
 17. Quinoa
 18. Napi
 19. Varză
 20. Migdale

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.