Primele 5 alimente pe care să le elimini din dietă când te-ai decis să slăbești

De cele mai multe ori, problemele de greutate nu sunt cauzate de cantitatea de alimente mâncată ci de calitatea foarte proastă a acestora. Iar o simplă curățare a dietei va duce la scăparea foarte rapidă și simplă de câteva kg.

Am auzit și despre tot felul de prostii de diete, gen pe bază de pizza, făcute doar ca să atragă, fără să-i spună omului de implicațiile pentru sănătate și că nu e important doar să slăbești. Contează mult mai mult cum faci asta.

Primul pas, după părerea mea, când cineva se decide să slăbească, este să nu se mai atingă de anumite alimente care nu doar că îngrașă dar provoacă și dezechilibre în organism. Iată top 5:

1. Produse procesate, congelate, cu mulți conservanți

În general, pentru a rezista atât de mult timp, producătorii folosesc o cantitate mare de sare pentru a conserva aceste alimente ceea ce va duce la retenție de apă. În plus, mai ales în cazul produselor congelate, acestea sunt deshidratate așa că vor conține mai multe calorii decât aceeași cantitate din varianta proaspătă a produsului. Cu partea proastă că veți simți nevoia să mâncați mai mult pentru a vă sătura. Din păcate, stomacul vostru nu numără calorii.

Și aici mă refer la toate genurile de produse: mezeluri, iaurturi cu diverse arome, creme de brânză etc. Cheia unei siluete frumoase și a unui abdomen plat este simplitatea.

2. Produsele cu îndulcitori artificiali

Deși sunt trecute la categoria dietetice, acestea îngrașă, uneori, chiar mai mult decât cele care conțin zahăr. Explicația o dă doctorul Gheorghe Mencinicopschi și am reprodus-o pe larg AICI, alături de înlocuitorii sănătoși pentru zahăr.

3. Alcool

Alcoolul conține multe calorii și, în plus, acestea sunt goale. Adică nu vin și cu nutrienții de care organismul are nevoie în funcționarea sa. Și, mai rău, pentru a descompune aceste calorii, organismul va folosi din rezervele sale de nutrienți rezultând carențe care, apoi, se vor traduce prin poftă de mâncare mai mare și tânjit după alimente nesănătoase. Deci intrați într-o spirală care nu va duce decât la probleme de sănătate și îngrășare.

Desigur că, în mod obișnuit, când nu țineți cură de slăbire, puteți consuma și alcool, atâta timp cât e cu măsură sau compensați în alte moduri sau dacă aveți un metabolism intens. Dar, din moment ce vă puneți problema să slăbiți, e clar că nu este cazul.

4. Carbohidrați simpli

Gen paste făinoase, dulciuri și pâine. Aceștia sunt transformați în glucide simple și-n eliberare mare de energie pe termen scurt. Dacă nu cumva aveți de gând să alergați un maraton în care să consumați rapid această energie, nu este chiar cea mai bună idee.

Desigur că aveți nevoie și de carbohidrați, la fel cum trebuie să consumați și proteine și grăsimi. Important este și din ce surse le luați. O listă de alimente, pe aceste 3 categorii, găsiți AICI.

5. Gustărele, fast food sau băuturi complicate pe bază de cafea

Gen mocaccino, frapuccino și altele de genul ăsta. Nu mă prea pricep fiindcă nu beau cafea deloc. Sunt foarte bogate în zahăr, grăsimi nesănătoase și calorii goale. Principiul l-am explicat mai sus. Apă plată și ceaiuri, de preferință ceai verde. Cam asta trebuie să beți când vreți să slăbiți. Și, ca regulă, și în general.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.