Efectele minune ale unei căni cu apă băută pe stomacul gol

Este o practică recomandată de mai multe curente de medicină naturistă. În special, de cea japoneză. Mai este și în cea indiană, cu unele diferențe, vi le voi explica imediat.

sursa: 4.bp.blogspot.com

Japonezii recomandă un ritual: te trezești, bei 4 pahare de apă, adică în jur de 640 de ml, apoi te speli pe dinți, nu mănânci și nu bei nimic timp de 45 de minute iar, după micul dejun, nu mănânci nimic timp de 2 ore. Tradiția japoneză spune că apa trebuie să fie călduță sau măcar la temperatura camerei, în nicun caz rece și că trebuie făcută regulat, la diferite intervale de timp, în funcție de afecțiunea pe care vreți s-o ameliorați, după cum urmează:

  • Tensiune mare – 30 de zile
  • Diabet – 30 de zile
  • Gastrită – 10 zile
  • Constipație – 10 zile
  • Tuberculoză – 90 de zile
  • Cancer – 180 de zile
  • Cei cu artrită – beau apă doar 3 zile în prima săptămână de terapie și apoi, treptat, ajung la băut zilnic

În tradiția indiană, cantitatea de apă este mult mai mare, de 1,5 l. Nu voi dezvolta pentru că mi se pare aberant și, pe cât de benefică este, chiar și în cazul, apei excesul este dăunător.

Acum, eu, personal, nu vă spun că băutul de apă pe stomacul gol vă ajută la vindecarea niciuneia dintre afecțiunile de mai sus sau a oricărei alteia. Eu sunt omul care crede în medicină și care recomandă doar mersul la medic, atunci când este vorba despre o boală.

Să bei apă pe stomacul gol, însă, este un lucru bun. Eu îl fac de aproape 5 ani. În fiecare dimineață, când mă trezesc, primul lucru pe care îl fac este să beau o cană de 400 ml de apă la temperatura camerei și mănânc abia după cel puțin o jumătate de oră. Este un obicei foarte bun pentru o hidratare profundă și, așa cum am mai spus de mai multe ori, hidratarea este esențială pentru organism fiindcă fiecare celulă are nevoie de apă pentru a funcționa corect.

Și da, lipsa de hidratare afectează sistemul circulator, în special circulația periferică, deci acest obicei va avea beneficii asupra circulației. Plus că veți sesiza imediat efectele asupra pielii care va deveni mai luminoasă datorită hidratării.

Eu sunt o persoană care are probleme cu hidratarea. Se văd, probabil, mulții ani în care nu beam deloc, doar băuturi carbogazoase. Sau poate am o construcție genetică proastă. Și e o problemă cu care se luptă foarte greu dar vă spun că am văzut efecte după acest obicei, după ce am renunțat la bauturi carbogazoase și am început să beau măcar 2 l de apă sau ceai pe zi. Chiar dacă mai am până s-o rezolv complet.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.