Cel mai nedreptățit aliment al verii. 7 beneficii minune pentru sănătate și siluetă

V-am mai spus că ideal este să mâncați fructele și legumele în sezoanele lor și din surse de încredere, asta ca să nu vă facă mai mult rău decât bine. Și-așa nu mai poți fi sigur de nimic, la cât de poluat este mediul în care trăim și câte pesticide se folosesc în zilele noastre, dar ai mai multe șanse să găsești fructe și legume de calitate atunci când chiar este timpul lor decât să cumperi importate de cine mai știe unde.

Merită efortul pentru că fructele și legumele reprezintă cea mai importantă sursă de vitamine și minerale, esențiale organismului pentru o funcționare corectă.

Iar unul dintre cele mai bune fructe, care din păcate nu se bucură de prea multă popularitate, este pepenele galben. Este un fruct extrem gustos și cu foarte multe beneficii neștiute pentru sănătate, extraordinar în cura de slăbire, având o cantitate mică de zaharuri.În schimb, este o sursă minunată de nutrienți, de la vitamine, minerale, antioxidanți, fibre și mai are și avantajul unui preț nu foarte mare.

Așadar iată 7 motive pentru care ar trebui să mâncați pepene galben în fiecare zi:

1. Excelent în cura de slăbire

Cum spuneam, conține puține zaharuri plus că fibrele reglează digestia.

2. Ajută activitatea cerebrală

Datorită conținutul mare de potasiu care are o mare importanță în funcționarea creierului dar și în prevenirea atacurilor cerebrale.

3. Reglează cantitatea de zahăr din sânge

Deci este foarte bun în prevenirea bolilor digestive, în special a diabetului.

4. Reglează activitatea hormonală

Pentru că vine cu o cantitate mare de vitamina A care ajută la funcționarea corectă a tiroidei.

5. Întărește imunitatea

Datorită conținutului de vitamina C și antioxidanți iar vitamina A, despre care am vorbit și mai sus, ajută la păstrarea sănătății ochilor.

6. Ajută la sănătatea sistemului sangvin

Combinația de potasiu, magneziu și antioxidanți, precum beta-carotenul și vitamina C, îmbunătățește circulația sângelui, reglează tensiunea și păstrează flexibilitatea pereților arterelor.

7. Hidratant și combate îmbătrânirea

Pepenele galben conține peste 80% apă deci este o metodă excelentă de hidratare despre care am mai spus că este esențială pentru funcționarea corectă a întregului organism. Plus că, așa cum ziceam și mai sus, are un aport foarte mare de antioxidanți, îmbătrânirea fiind rezultatul proceselor de oxidare din corp.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.