Ce poți mânca sănătos și fără să te îngrași când ți-e poftă de dulce

Am înțeles, discutând cu voi, de când am început acest blog, că cea mai mare problemă, când vine vorba de dietă, este cu dulciurile. E adevărat că zahărul este o o mare problemă în alimentație, la fel și făina albă, deci majoritatea dulciurilor de pe piață nu sunt bune nici pentru siluetă dar, mai ales, nici pentru sănătate din motive pe care le-am descris pe larg AICI. În plus, așa cum am descris și în articol, creează dependență.

sursa: pinterest.com

Desigur că nu e o problemă să-ți faci o poftă din când în când. Măsura este cheia, am mai zis. Dar, dacă vrei să mănânci dulciuri sănătoase, fără să trișezi în dietă, există soluții. Luați în calcul, desigur, aportul caloric la fiecare. Dar cu siguranță cele de mai jos nu se vor traduce în celulită și colăcei în jurul taliei.

1. Fructe

Mulți vor strâmba din nas dar există fructe foarte dulci. Mango, de exemplu, mie mi se pare extrem de dulce. La fel bananele sau strugurii. Desigur, ca să nu îngrașe, trebuie mâncate după regulile pe care le-am mai explicat, adică la distanță de 2 ore față de orice altă masă, în prima parte a zilei și fără să le combinați cu alte alimente.

2. Produse de la cofetării raw-vegane

În general, dar e bine să citiți etichetele ca să fiți siguri, folosesc ingrediente sănătoase, înlocuitori pentru zahăr rafinat și făină albă. Iar grăsimile, care sunt, sunt din categoria celor sănătoase.

3. Înlocuiți ingredientele nocive cu cele sănătoase

Asta când vine vorba despre cele făcute acasă. Adică zahărul rafinat cu înlocuitorii despre care am vorbit în articolul spre care v-am dat link mai sus, făina albă cu integrală, din alte cereale în afară de grâu, și folosiți hrișcă în amestec. Aveți AICI câteva exemple concrete de rețete.

4. Biscuiți sau produse cumpărate dar citiți etichetele

Există și în comerț produse bio sau din făină integrală, unele din categoria celor digestive, cu migdale sau merișoare etc. Ideea e să vă uitați pe etichetă la cantitatea de conservanți, coloranți etc, celebrele E-uri adică, la cantitatea de zahăr și procentul de grăsimi saturate, felul de făină folosită etc.

Atenție și aici la cantități. Citiți și aportul caloric și faceți-vă niște calcule, în cazul în care sunteți la cură sau nu faceți mișcare. Sănătos nu înseamnă că nu îngrașă.

5. Ciocolată făcută în casă

Măcar știți sigur ce puneți în ea. Cu cât e cantitatea mai mare de cacao, cu atât îngrașă mai puțin. Folosiți înlocuitorii sănătoși pentru zahăr și puneți cu măsură, lapte degresat sau de migdale. Aveți AICI o rețetă.

6. Magiun făcut în casă sau cât mai bio

Și cu cât mai puțin zahăr. Pe o felie de pâine integrală și cu puțin unt, dacă nu puteți fără, în niciun caz cu margarină, e o gustare cât se poate de dulce și de sănătoasă. Desigur, cu măsură.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.