Top 5 lucruri pe care să le faci dacă vrei abdomen plat

Pentru cei care vor să slăbească dar chiar și pentru multe persoane care sunt slabe, cea mai mare problemă este grăsimea din jurul taliei, adică de pe abdomen. De ea este cel mai greu să scapi. Așa cum spuneam, sunt o sumedenie de persoane slabe care au aşa-numiţii colăcei sau un abdomen pufos. Acum, ce trebuie ştii şi mai ales să faci.

1. Abdomenul depinde de CE mănânci

Bineînţeles că, dacă mănânci cantităţi industriale de mâncare, te vei îngrăşa peste tot inclusiv pe abdomen. Dar şi dacă mănânci puţin dar prost, ai şanse enorme să nu ai un abdomen frumos şi reliefat nici dacă faci sute de abdomene. A devenit deja un clişeu că „abdomenul se face în bucătărie”. Asta pentru că, în proporţie de peste 90% aş zice, abdomenul reliefat depinde de ce mănânci. Reguli pentru o nutriţie corectă şi lista mea de alimente o găsiţi AICI.

2. Oricât de slabă ai fi, dacă ai grăsime pe abdomen, trebuie să slăbeşti

Şi asta o vei face doar prin exerciţii cardio: bicicletă, alergare, sărituri. De fapt, orice antrenament trebuie să le includă, pe lângă exerciţiile de forţă. Iată un exemplu de antrenament cardio pe care îl puteți face acasă, în sufragerie.

3. Abdomenului îi plac provocările

Schimbă felul exerciţiilor, măreşte numărul de repetări, fă-le în ritm mai alert, scurtează pauzele dintre exerciţii. Dacă nu simţi tensiune în muşchii abdominali înseamnă că nu lucrezi suficient de intens. Întrebat câte abdomene face, Muhammad Ali a răspuns: „Nu ştiu. Nu încep să număr decât după ce mă doare.” Cred că putem avea încredere că ştia ce vorbeşte.

Foarte eficiente pentru abdomen sunt antrenamentele de durată mică făcute la intensitate maximă şi cu pauză scurtă între serii (ex: 1 min lucru, 10 sec pauză). Iată un exemplu.

Mai găsiți și altele pe canalul meu de YouTube. Așa cum spuneam, abdomenul trebuie provocat constant.

4. Abdomenul se antrenează constant, nu doar în timpul exerciţiilor specifice

O regulă de bază când te antrenezi, indiferent de tipul exerciţiilor, este să ţii încordaţi toţi muşchii pe care-i poţi încorda. Când munceşti, munceşti, când te odihneşti, te odihneşti. Antrenamentul nu este ca o plimbare de plăcere.

5. Bea apă

Indiferent ce articol scriu spun şi asta. Poate aţi observat. N-o să obosesc să spun că hidratarea este esenţială pentru că fiecare celulă din corp are nevoie de apă pentru o funcţiona la corect. În mod logic, muşchii nu fac excepţie.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.