Înghețată cu aromă de cafea, dulce dar fără zahăr, sănătoasă și dietetică. Rețetă

Ce vară e aia fără înghețată? 🙂 Problema e că înghețata din comerț îngrașă și e plină de conservanți și coloranți deci nu e nici prea sănătoasă. Dar, așa cum v-am mai spus, există și variante de dulciuri sănătoase și nu, zahărul nu este singura soluție pentru a face ceva dulce.

sursa: zikata.wordpress.com

Iată o rețetă de înghețată cu ingrediente sănătoase, fără zahăr rafinat, bună pentru cei cu intoleranță la lactoză. Desigur că și pentru cei cu intoleranță la gluten, dar aceștia, în general, nu prea au probleme cu înghețata.

Ingrediente pentru 6 porții:

– o cutie cu lapte de cocos

– 6 curmale mari decojite (dacă sunt foarte uscate sau tari, țineți-le la înmuiat în apă caldă timp de 5 minute apoi pe scurgeți)

– 1 linguriță cu ness sau cafea pentru espresso (sau mai mult dacă doriți o aromă mai intensă de cafea) sau de cafea fără cofeină, dacă o faceți pentru copii

– ½ de lingură cu extract de vanilie

– un vârf de sare de mare

– opțional pentru topping după înghețare: fulgi de cocos sau de cacao sau ciocolată neagră topită

Mod de preparare:

– Puneți toate ingredientele în blender și amestecați până capătă o consistență cremoasă și fină apoi scuturați puțin vasul pentru a scăpa de bulele mari, dacă s-au format. Lăsați amestecul la frigider timp de 1-2 ore. Puteți folosi forme pentru a face înghețată pe băț. Puteți adăuga câțiva fulgi de cacao. Băgați la congelator. Dacă faceți înghețată pe băț, după 30 de minute de stat la congelator adăugați bețele. Scoateți de la congelator când s-a întărit și adăugați toppingul. Dacă faceți varianta pe băț, treceți formele prin apă caldă pentru a desprinde înghețata.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.