Exerciții pe care le poți face în casă și care te ajută să slăbești

Mișcarea este cel mai eficient și sănătos mod de a slăbi plus că este singurul care-ți asigură o siluetă frumoasă și tonifiată. Eu una sunt de părere că a fi slabă nu este egal cu a avea o siluetă frumoasă. Aspectul anorexic sau de slabă cu burtă, lăsată și plină de celulită nu mi se pare un ideal. Mai bine puțin mai plinuță. Stă pielea întinsă pe tine.

Mă rog, asta e și chestie de gust, important este ca ție să-ți placă de tine fiindcă eu cred că siguranța de sine este cea mai atrăgătoare, și la femei și la bărbați. Iar dacă îți plac siluetele atletice, ferme și fără celulită, fără mișcare nu se poate. Știu că dacă ai fost sedentar(ă) foarte mult timp ți-e teamă să te apuci de făcut mișcare, ești convins(ă) că nici n-o să poți și, tocmai din cauza acestor temeri, ai și senzația că nu-ți place să faci sport. Știu pentru că am trecut și eu prin asta.

Dar garantez că dacă te apuci și reușești să treci peste dificultățile începutului și febra musculară, apoi vei identifica și acele moduri de a face mișcare care iți vor face plăcere și te vor face să te simți atât de bine încât nu-ți vei mai dori să te lași. Credeți-mă pe cuvânt că eu am fost o leneșă până la 30 de ani iar acum antrenamentele sunt o adevărată terapie pentru mine.

Soluția pentru aceste temeri este să te apuci de făcut mișcare în intimitatea casei tale, unde nu te vede nimeni. Faci cât poți, cum poți, nu te simți complexat(ă) că poate râde cineva de tine.

Problema e că toată lumea îți spune că trebuie să alergi ca să slăbești sau, mă rog, să faci exerciții cardio. Ei, bine, nu e singura metodă. Iată câteva exerciții foarte simple pe care le poți face în casă, n-ai nevoie de spațiu sau echipament și care sunt și extrem de eficiente. Te ajută să slăbești dar, mai ales, să-ți intensifici arderile metabolice. Deci nu doar vei arde calorii în timp ce le faci dar vei slăbi și pentru că organismul tău va consuma, în general, mai mult.

Antrenamentul durează 4 minute deci nu-ți dă programul peste cap. Desigur că vor fi cu atât mai eficiente cu cât le vei face de mai multe ori. Adică mai multe serii.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.