3 trucuri simple care te ajută să slăbești mai repede

Fie că ții o cură de slăbire sau că faci parte din categoria celor care pur și simplu nu pot face asta, există 3 metode care te ajută să scapi de câteva kg. Așadar nu vorbesc aici despre vreo dietă sau despre restricții drastice. Sunt lucruri simple pe care le poate face oricine de mâine.

Desigur că și gradul lor de eficiență depinde de ce mâncați în rest și de cantitatea de mișcare pe care o faceți. Dar, indiferent de acestea, cu siguranță vă vor ajuta să dați jos câteva kg.

1. Bea multă apă

Deshidratarea este, de foarte multe ori, motivul pentru o poftă de mâncare exagerată. Foarte des confundați senzația de sete cu foamea. Deci, dacă beți apă, pe de o parte vă veți hidrata, ceea ce este esențial pentru organism, iar, pe de altă parte, stomacul nu va mai fi la fel de gol deci veți mânca mai puțin.

Vă recomand să începeți ziua cu o cană de apă de 400 de ml imediat după ce v-ați trezit. Face minuni pentru organism.

Apoi, încercați să beți constant câte puțină apă pe tot parcursul zilei. Dacă țineți în permanență lângă voi o sticlă cu apă, nu vă va fi prea greu. Și, când vi se face foame, beți un pahar cu apă apoi așteptați. Dacă după jumătate de oră vă mai este foame, mâncați. Este foarte posibil, însă, să nu vă mai fie și, de fapt, să vă fi fost sete și nu foame.

Oricum, obișnuiți-vă să beți apă cu jumătate de oră înainte de masă. Vă va îmbunătăți digestia și veți constata că veți mânca o cantitate mai mică de alimente.

2. Încercați să mâncați cam același lucru în fiecare zi

În special dacă sunteți gurmanzi, aveți tendința de a mânca numai de dragul mâncării, cu siguranță veți mânca mai mult decât aveți, de fapt, nevoie, mai ales atunci când aveți în față feluri multe și variate.

Dacă, însă, mâncați în fiecare zi cam același lucru, o veți face de nevoie și nu veți mai avea aceeași pornire să vă îndopați. Intervine blazarea. 🙂

3. Faceți lucruri simple ca să vă mișcați mai mult

Am mai spus lucrurile astea dar nu strică niciodată să le repet. Poate dacă vă bat la cap vă și apucați. 🙂

Vorbesc despre a o lua pe scări în loc să folosiți liftul, să vă ridicați de la birou la fiecare 15 minute și să faceți câțiva pași, să vă plimbați în timp ce vorbiți la telefon, să folosiți o imprimantă mai depărtată de biroul dvs, să coborâți cu o stație mai devreme din autobuz, să parcați puțin mai departe când mergeți la mall sau să dansați în timp ce dați cu aspiratorul, ștergeți praful sau spălați vasele. Orice activitate casnică poate fi făcută consumând mai multă energie. Ba chiar veți constata că devin mult mai plăcute.

Și, la final, voi întinde puțin coarda și vă propun un set de exerciții pe care le puteți face pe canapea, în timp ce vă uitați la TV.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.