5 schimbări simple pe care le poate face oricine ca să slăbească fără să țină cură

Au trecut sărbătorile și cei mai mulți au ieșit din ele cu ceva kg în plus. Unii cu mai multe, alții cu mai puține. Vrei să le dai jos dar nu ai putut niciodată să ții cură de slăbire. Nu e nicio problemă. Se poate și fără ba chiar e mai indicat. Desigur că nu vei slăbi în mod miraculos dar măcar o vei face în mod sănătos.

Cum? Făcând câteva schimbări extrem de simple în modul în care mănânci. Și cel mai bine ar fi să nu renunți la ele nici după ce ai reușit să slăbești pentru că sunt bune pentru organism ci să treci apoi la nivelul următor, adică să mărești aportul caloric din surse sănătoase. Iată cele 5 schimbări despre care vorbesc:

1. Încearcă să mănânci bine dimineața și câte puțin la fiecare 2-3 ore

Dacă tot nu te poți abține, mai bine să-ți satisfaci poftele în prima parte a zilei. Apoi, dacă mănânci ceva la 2-3 ore, o mică gustare, gen un măr, câteva alune, vreo 10-12 adică, o banană, n-ai să te mai îndopi când te așezi la masă.

2. Bea apă cât mai des și mai ales când ți-e foame

Ține în permanență lângă tine o sticlă cu apă și bea câte puțin de câte ori o vezi. Vei constata că te va face să mănânci mai puțin.

În plus, setea este de cele mai multe ori confundată cu foamea. Așa că bea un pahar cu apă când apare senzația de foame și așteaptă o jumătate de oră. Dacă persistă, mănâncă. Dacă nu, ai scăpat. 🙂

3. Mănâncă încet și pune-ți puțin în farfurie

Există un anumit timp până când senzația de sațietate ajunge la creier. Dacă mănânci încet, vei mânca mai puțin până să te saturi. În plus, avem tendința inconștientă de a termina tot din farfurie. Mai bine pune-ți mai puțin. Poți oricând să-ți mai iei o porție în cazul în care îți mai este foame.

4. La cină, doar proteine și legume

Fă-ți o regulă pentru ultima masă din zi: doar proteine, de preferat carne slabă, lângă care să pui niște legume și o salată. Simplu, fără sosuri. Îți va ajuta metabolismul.

5. Mănâncă desertul separat

Indicat este să mănânci de 5 ori pe zi: 3 mese principale și 2 gustări. Fă din desert una dintre aceste mese și mănâncă-l la distanță de 2 ore de orice altă masă. Te va ajuta, crede-mă. Și ideal ar fi să îl mănânci în prima parte a zilei.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.