Bea în fiecare zi asta pentru beneficii uriașe asupra siluetei și sănătății

Ceea ce bei este la fel de important precum ce mănânci. În primul rând, pentru că reprezintă tot sursă de calorii și nutrienți sau de calorii goale, după caz. Apoi, pentru că hidratarea are un efect crucial asupra organismului.

În lipsa ei, mai toate procesele se dau peste cap fiindcă fiecare celulă are nevoie de apă pentru a funcționa eficient. Cât despre îngrășare, de foarte multe ori interpretăm greșit setea și avem senzația că ne este foame. Și uite așa mâncăm mai mult decât este necesar.

Iar hidratarea se face doar cu apă și ceai. Iar dintre ceaiuri, cel verde este considerat o adevărată minune a naturii. Iată 5 beneficii extraordinare pentru sănătate și siluetă. Eu beau zilnic. 🙂

1. Stimulează metabolismul deci ajută la arderea grăsimilor

Ceaiul verde este o sursă importantă de antioxidanți dar și de catehine, despre care există mai multe studii că stimulează procesele metabolice. De asemenea, polifenolii stimulează termogeneza organismului (procesul de generare de căldură), lucru care se face cu un consum suplimentar de calorii.

2. Îți dă energie

Ceaiul verde conține cofeină, nu într-o cantitate atât de mare precum cafeaua dar suficientă încât să-ți dea energie suplimentară pentru antrenamente sau doar pentru viața de zi cu zi, lucru foarte important mai ales dacă țineți cură de slăbire. Un aport scăzut de calorii vă face, desigur, să aveți mai puțină energie. Mai ales în cazul curelor drastice.

3. Inhibă pofta de mâncare și ajută la reducerea colesterolului

Cofeina ajută la inhibarea poftei de mâncare, polizaharidele mențin un nivel scăzut al zahărului în sânge. De asemenea, componentele despre care am vorbit mai sus care stimulează arderea grăsimilor contribuie și la scăderea colesterolului.

4. Încetinește procesul de îmbătrânire

Îmbătrânirea este rezultatul proceselor de oxidare din organism. Așa cum le spune și numele, antioxidanții luptă cu ele. Am spus deja, ceaiul verde este o sursă importantă de antioxidanți, mai ales vitamina E.

5. Multiple efecte benefice asupra sănătății

Veți găsi nenumărate studii făcute de instituții de prestigiu care vorbesc despre efectele benefice ale consumului de ceai verde asupra sistemului circulator. Și cum bolile cardio-vasculare au cea mai mare incidență, înțelegeți importanța majoră a acestui punct.

Atenție, însă, ca orice lucru benefic, nu trebuie să abuzați. Dacă suferiți de vreo afecțiune, cel mai bine este să consultați un medic înainte de a introduce ceaiul verde în dieta zilnică.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.