Top 4 alimente despre care se știe în mod greșit că îngrașă

Există câteva alimente care au fost foarte nedreptățite, de-a lungul anilor, împământenindu-se ideea că îngrașă așa că oricine vrea să-și mențină cât de cât silueta sau să slăbească fuge de ele ca de naiba.

Problema, însă, în nutriție, este mai puțin legată de alimente și mai mult de obiceiuri proaste de a mânca. Dacă ne referim la alimentele simple, lăsate de Dumnezeu, nu ronțănele și patiserie, credeți-mă că puteți mânca absolut orice. Important este, însă, cum o faceți.

sursa: rebeldietitian.us

sursa: rebeldietitian.us

Ne îngrășăm, de fapt, fiindcă amestecăm haotic mai multe feluri de mâncare și cât mai multe alimente în același preparat și nu ținem cont de activitatea corpului nostru, să-i dăm exact ce are nevoie.

Iată un top al alimentelor care îngrașă doar pentru că suntem obișnuiți să le mâncăm greșit și cum trebuie să le folosiți în dietă ca să vă ajute, de fapt, să slăbiți. Și sunt chiar foarte eficiente.

1. Cartofii

Ca orice aliment, dacă îi prăjești da, îngrașă și sunt încărcați cu grăsimi nesănătoase. Dacă, însă, îi mănânci copți sau fierți în coajă și apoi răciți, nu doar că nu îngrașă dar te ajută să slăbești. Prin acest proces termic de încălzire/răcire, amidonul se transformă în amidon rezistent care acționează ca o fibră alimentară deci favorizează digestia. Plus că în această formă 100 de grame au 80 de calorii. Prăjiți, aceeași sută de grame ajunge pe la 400.

În plus, în mai toate bucătăriile moderne, sunt asociați foarte greșit. Cartofii nu trebuie amestecați cu alte surse de amidon și proteine, în special carne. Singura combinare bună este cu legume.

2. Carnea de porc

Îngrașă și e nesănătoasă doar cea grasă dar asta e o problemă generală, pentru orice tip de carne. Nu face porcul notă discordantă. În rest, dacă mâncați mușchi sau pulpă, de exemplu, nu e nicio problemă.

3. Strugurii și pepenele

Au o reputație proastă din cauza conținutul mare de fructoză. De fapt, cam asta se spune despre toate fructele. Partea cu fructoza e cât se poate de adevărată, la fel și faptul că îngreunează digestia. Dar, consumate corect, aceste fructe și altele vă ajută de fapt să slăbiți. Șmecheria cu ele e să le mâncați în prima jumătate a zilei, la distanță de vreo 2 ore și separat de orice altă masă.

4. Carbohidrații

În parte, e adevărat că îngrașă. În sensul că există carbohidrați buni și carbohidrați răi, ca orice altceva în viață. :)) Ideea este ca, în general, să consumați făinoase din făină integrală nu albă. La fel și mălaiul. Plus, să respectați regulile de combinare din tabelul de AICI. Ca să vă fie mai simplu, aveți AICI o listă de surse sănătoase pe categorii: carbohidrați, proteine, grăsimi. Fiindcă și în cazul grăsimilor povestea stă la fel.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.