Cum mă antrenez eu. VIDEO

Deși mai mult vă vorbesc despre cum am început eu să fac mișcare și, mai ales, cu ce exerciții, v-am mai povestit și despre programul meu actual de antrenament. Nu mai reiau toată povestea.

POZA NOUA BLUG

Pe scurt: zilnic sau o dată la 2 zile, oricum nu trec niciodată 3 zile consecutive fără să mă antrenez, nu s-a întâmplat nici când m-am operat la picioare, fac antrenamente funcționale cu propria greutate acasă. La unele exerciții, folosesc și greutăți: gantere pentru brațe și kettlebell la genuflexiuni, squats în limbaj de fitness. Din când în când, mai alerg dar nu este un obicei regulat. Cam o dată la 2 săptămâni, ca să vă faceți o idee. Dar măcar o dată pe săptămână, când îmi permite timpul, în general în concediu :)), și de 2 ori pe săptămână, merg la sală la antrenamente de MMA, adică Mixed Martial Arts. Iar asta de un an.

eu mma

Am mai explicat de ce am ales acest sport. La început, pentru că îmi plăcea felul în care-ți dezvoltă corpul: lucrezi toți mușchii iar cei oblici, de la abdomen, se dezvoltă în mod deosebit. Asta mi-a plăcut mie. 🙂 Apoi, chiar de la primul antrenament, mi-a plăcut foarte tare fiindcă e un sport dinamic, antrenamentele sunt variate și complexe, nu faci același lucru, necesită concentrare și strategie, îți dezvoltă reflexele și pot să înșir multe altele. Nu, nu este vorba despre dat și luat pumni în cap. Aia e bătaie de stradă, pentru subdezvoltați. Iată și o filmare de la un antrenament, tocmai ca să vă dați seama cât de bine mă distrez și mă relaxez. 🙂

Mă rog, bănuiam c-o să-mi placă fiindcă boxul este unul dintre sporturile mele favorite. De mică mi-a plăcut. Poate pentru că mă ducea bunicul meu la cinematograf de fiecare dată când apărea un nou film din seria “Rocky”, pe care apoi le-am revăzut de triliarde de ori, poate pentru că părinții mei și-au dorit băiat, nu fată. :)) Nu știu să vă spun de unde atracția pentru acest sport. Cert este că, de la Muhammad Ali încoace, am realizat mereu că este nevoie de o condiție fizică extraordinară dar și de una psihică pe măsură, că e multă strategie la mijloc, pe lângă muncă și dotare nativă. Și da, este și pentru fete. Ca orice altceva în viață. 🙂

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.