Ce să mănânci la micul dejun ca să slăbești și de ce nu trebuie să sari peste el

Voi începe cu finalul. Știu că foarte multă lume are obiceiul să sară peste micul dejun, gândindu-se că oricum dacă mănâncă mai puțin nu se va îngrășa dar este complet greșit. Nu știu de ce nu-i la fel de mare îngrămădeală la sărit peste cină, deși nu i s-ar lipsi foarte tare lipsa. :))

Masa de dimineață este cea mai importantă fiindcă urmează toată activitatea din zi, multă, puțină dar toată. Din acest motiv, este și momentul din zi când vă puteți permite și desfrâuri culinare, fără repercusiuni asupra siluetei.

sursa: eatthis.com

sursa: eatthis.com

Pe de altă parte, însă, organismul se așteaptă să fie alimentat pentru a fi eficient toată ziua. Când nu se întâmplă, consideră că ceva e în neregulă și va începe să se autoregleze pentru a face față. Adică, pe de o parte, își va încetini procesele, inclusiv pe cele metabolice, și, pe de altă parte, se va apuca de făcut provizii. Desigur, sub formă de grăsime și va prefera abdomenul, coapsele, adică zonele unde vă doriți cel mai puțin.

Însă, tot datorită faptului că e prima masă din zi, micul dejun este și momentul cel mai prielnic pentru a-i da un impuls metabolismului și a-l face să ardă grăsimi mai multe, fără ca tu să faci mai multă mișcare.

Pentru asta, micul tău dejun trebuie să respecte câteva reguli:

1. Mai multe proteine

Nu spun să mănânci proteine în fiecare zi la micul dejun dar, așa cum v-am mai spus, acestea stimulează arderile fiindcă organismul depune mai mult efort pentru a le descompune, deci consumă și mai multe calorii. Plus că sunt foarte sățioase deci vei mânca mai puțin.

O listă de alimente pe categorii, surse de proteine, grăsimi, carbohidrați, găsiți AICI. Vă este foarte utilă și pentru celelalte puncte ale acestui articol.

2. Evitați zaharurile

Vă vor crește nivelul de zahăr din sânge plus că vă vor crea dorința de mai mult dulce. La fel, evitați făina albă și produsele din ea. Mâncați numai cereale integrale și înlocuitori sănătoși de zahăr, despre care am vorbit pe larg AICI.

3. Mâncați grăsimi sănătoase

Alimentele care conțin grăsimi sănătoase sunt foarte sățioase și vă vor face să mâncați mai puțin în restul zilei.

4. Mâncați legume

Sunt bogate în fibre care reglează tranzitul intestinal deci îmbunătățesc digestia. Pe lângă faptul că sunt surse de numeroase vitamine și minerale absolut esențiale pentru organism. Plus că au avantajul că nu au nicio restricție la combinarea cu alte alimente.

5. Ovăzul, ingredientul minune

Știu că poporul român nu e prea obișnuit să mănânce ovăzul ci să-l dea la cai dar este o cereală cu foarte multe efecte benefice. Ajută la slăbit, reglează glicemia, dă energie și o senzație de sațietate de durată.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.