Doar 5 minute pentru o siluetă de vis. Cel mai eficient antrenament pentru începători

Multă lume nici măcar nu se apucă de făcut mișcare pentru că are senzația că trebuie să muncești cu orele la sală ca să arăți bine. Asta este în parte adevărat dar și neadevărat. Să explic: totul ține de așteptări. Dacă vrei să arăți ca un model de fitness, atunci da, trebuie să ai o dietă foarte drastică și să te antrenezi mult și constant.

Dacă vorbim, însă, în termeni de oameni normali, care mai au și alte preocupări în viață în afară de aspectul fizic dar care vor să arate decent într-o rochie scurtă sau să poată face sex cu lumina aprinsă, asta se poate și fără să-ți dai viața complet peste cap.

Iar eu sunt exemplul viu că se poate. Am o meserie pe care o pot face lejer și dacă am 100 de kile-n viu, nu mă controlează nimeni de la știri dacă am celulită, dar, vă spun sincer, nu știu cum să mă îmbrac în așa fel încât să-mi ascund celulita sau colăceii din jurul taliei. :)) Și cum nici n-am chef să învăț dar nici nu vreau să oripilez lumea, m-am apucat de treabă. :))


E adevărat că poți fi slabă și dacă nu faci mișcare dar a fi slabă nu înseamnă că arăți și bine. Nu doar șuncile arată urât ci și carnea flască și tremurândă. Iar mușchi puternici și tonifiați fără să te miști nu se poate. Asta chiar nu e posibil.

Lipsa timpului, iarăși, nu este o motivație serioasă ci doar o scuză. Iată, mai jos, un antrenament simplu și foarte eficient care nu durează decât 5 minute. Ce-s 5 minute într-o zi care are 24 de ore?

Desigur că ăsta este un minimum. Cu cât lucrați mai mult, cu atât și rezultatele vor fi mai rapide și mai spectaculoase.

Antrenamentul ăsta este perfect pentru cine nu s-a mai mișcat demult. Este foarte important să vă apucați și să nu renunțați când ați făcut febră musculară! Știu că pare imposibil, atunci când vă chinuiți să vă mișcați, dar credeți-mă că va trece mai repede febra musculară dacă veți continua să faceți mișcare.

Apoi, după o vreme, când vă obișnuiți cu acest antrenament și vi se va părea ușor, încercați altele, am multe pe canalul meu de YouTube. Corpul va începe să se obișnuiască și va avea nevoie de noi provocări. Pentru început, însă, aceste 5 minute sunt suficiente. Important este să vă apucați. Nici nu vă dați seama acum unde o să ajungeți și cât de mult vă va plăcea. Credeți-mă pe cuvânt!

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.