Combinațiile alimentare bune și proaste – Tabel și toate explicațiile de care ai nevoie

V-am tot spus că rareori un aliment este nesănătos sau îngrașă. Problema este cu modul în care sunt combinate diverse alimente. Unele combinații sunt chiar toxice, cum ar fi mierea în ceaiul prea fierbinte, adică peste 40 de grade. Altfel, combinația fiind una chiar foarte bună. Dacă vreți să știți ce trebuie să mâncați, ce alimente sunt bune pentru sănătate și alimente, găsiți AICI lista mea.

2

V-am mai dat, de asemenea, tabelul combinațiilor alimentare bune și proaste, făcut de profesorul Mencinicopschi, o schemă pe care eu o aplic și care vă va ajuta mult, fiind foarte simplu de citit. Dar poate doriți să știți și regulile de combinare și explicația pentru fiecare dintre ele. Iată tabelul și, imediat după, și detaliile.

sursa: www.doctormenci.ro

sursa: www.doctormenci.ro

5 reguli de bază pentru combinarea corectă a alimentelor

1. Niciodată proteine animale și carbohidrați simpli

Sigur deja ai auzit că îngrașă. Primul lucru pe care poți să-l faci este să înlocuiești cerealele, pastele, pâinea etc cu variantele lor integrale. Sunt, în primul rând, mai bogate în fibre, care ajută digestia. Ca să vă fie mai simplu, puteți citi AICI o listă de alimente pe categorii, grăsimi, carbohidrați, proteine.

2. Nu amestecați mai multe feluri de proteine de origine animală

Adică ouă, carne, pește, brânză. Nu la aceeași masă, desigur.

3. Lactatele nu se mănâncă nici ele oricum

Laptele nu se consumă zilnic, nici brânza și nici nu se combină cu orice. Cu lactatele fermentate, însă, e mai relaxată treaba. Toate detaliile le găsiți AICI, în articolul pe care l-am scris pe baza sfaturilor profesorului Gheorghe Mencinicopschi, în care eu am încredere deplină.

4. Fructele se mănâncă separat

La 2 ore distanță de orice masă. Așa că ideal este să le mâncați ca gustare. Atenție! Conțin fructoză, deci trebuie tratate ca orice desert.

5. Liber la legume

Sunt singurele pentru care nu există restricții deci pot fi amestecate cu orice altceva.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.