3 obiceiuri care-mi fac viața mai ușoară și mai frumoasă

Nu am timp! Este principala mea problemă. Nu am timp să fac tot ce mi-aș dori, nu am timp să dorm mai mult, ziua e prea scurtă, de fapt, viața e prea scurtă. :)) Prea scurtă ca să lenevesc, prea scurtă ca să pierd timpul, prea scurtă ca să-mi fac nervi inutil. Și vreau să fac atât de multe lucruri… Oricât de multe aș face tot mi se pare că aș putea face mai multe.

Mereu m-am simțit ca trăind contracronometru iar sentimentul, desigur, se accentuează odată cu înaintarea în vârstă. Dacă mâine se termină viața, i se poate întâmpla oricând și oricui, vreau să am cât mai puține lucruri de regretat. Că nu le-am făcut, desigur. :))

10

Iar, pentru a face cât mai multe, este foarte important să le organizez cât mai bine pe cele obligatorii sau pe cele pe care le-am transformat în obicei. Ca să am cât mai mult timp, bineînțeles. 🙂

Iată 3 metode strict practice pentru a-mi face viața mai ușoară, a-mi elibera programul și a-mi proteja nervii:

1. Cumpăr tot ce pot de pe net

Urăsc să merg prin magazine. Excepție fac doar ocaziile când caut cadouri sau cineva îmi cere părerea. În rest, cumpăr de pe diverse site-uri tot ce am nevoie. Slavă Domnului, găsesc orice ba chiar oferta este mai mare decât în magazine și-mi sunt aduse acasă. În afară de pantofi și mâncare, în rest am descoperit că sunt o sumedenie de posibilități online, compar ofertele mult mai ușor și există moduri mult mai plăcute de a-mi petrece timpul.

Nu sunt fanul aglomerațiilor și al distracțiilor cu multă companie necunoscută. Da, se poate spune că sunt ușor antisocială. 🙂

2. Stabilesc seara cu ce mă îmbrac a doua zi

Cel mai mult timp, dimineața, îmi ocupă alegerea hainelor. Dacă mă trezesc târziu, e dezastru. Deci cel mai sigur e să le pregătesc de seara. Am tot timpul să le aleg și să le calc și nu risc să-mi vină vreo idee și să nu mă pot îmbrăca așa fiindcă n-am timp de călcat. Plus că nu risc să mă enervez. 🙂

Nu sunt o persoană matinală, ba chiar urăsc să mă trezesc dimineața devreme. Așa că orice secundă de somn în plus dimineața este mană cerească. Prefer să mă culc mai târziu.

3. Fac liste

Organizarea este cheia vieții agitate pe care o duc. Știu exact la începutul zilei ce am de făcut, îmi stabilesc reperele mari legate de serviciu, antrenamente, blog, îmi calculez timpul și încerc să fiu cât mai rapidă și eficientă.

Articolele pentru blog, documentările, pozele sunt selectate, stabilite ca logică și organizate în foldere, ca să nu pierd timp zilnic gândindu-mă ce să fac într-o anumită direcție. Prefer să stabilesc periodic. Este mai eficient.

E adevărat că nu prea rămâne loc de spontaneitate în viața mea. 🙂 Și concediile sunt organizate, nu chiar la milimetru dar pe aproape. 🙂 Dar, altfel, nu poți face lucruri multe și variate, cred eu. Pot spune că e, de fapt, un paradox: mă organizez bine ca să am mai mult timp să fiu spontană. :))

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.

One thought on “3 obiceiuri care-mi fac viața mai ușoară și mai frumoasă

  1. Si eu fal liste ca sa nu uit. Si uit unde am pus listele….Chestia asta are un nume dar am uitat cum ii zice…

Comments are closed.