5 metode ca să slăbești după sărbători

Dacă ați dat ca turcii, de sărbători, în bucate iar, pentru 2017, v-ați propus să slăbiți dar nu știți de unde să începeți, există mai multe metode. Unele mai rapide, unele mai trainice. Vă voi expune câteva dintre ele mai jos, cu avantajele și dezavantajele aferente, să alegeți în cunoștință de cauză.

1. Cură șoc – 3-4 kg în 3 zile

De obicei nu recomand așa ceva. De data asta, însă, este vorba, de fapt, despre o cură de detoxifiere care are ca efect secundar partea cu datul jos al kg. Iar o cură de detoxifiere recomand după excese. Cura de 3 zile, concepută de profesorul Gheorghe Mencinicopschi, nu de mine, dar în care am încredere deplină, o găsiți AICI.

Atenție, însă, dacă după această cură nu vă curățați dieta și nu v-o puneți la punct, desigur că vă veți îngrășa la loc.

2. Schimbă-ți modul de alimentație

E metoda pe care am ales-o eu atunci când am vrut să slăbesc. Eu nu pot să țin cure, în primul rând din cauza programului, în al doilea rând fiindcă nu-mi plac limitările. Mă enervează. :)) Dar îmi place să fiu deșteaptă în tot ce fac sau, mai bine zis, să mă deștept în fiecare zi cu privire la un aspect din viața mea. :))

Și cum, dacă sunt atentă la felul în care mă îmbrac și nu mă prezint oricum în public, în niciun caz n-o să-mi pese mai puțin de ce anume pun în interiorul meu.

1

Primul pas: organizarea felului în care mâncați. Neapărat luați micul dejun și să fie și cea mai consistentă masă. Apoi să urmeze prânz, cina și 2 gustări. Da, mâncând de 5 ori pe zi ce trebuie, veți slăbi și nici nu veți suferi de foame. Garantez.

Apoi, desigur, contează și ce mâncați dar și când mâncați anumite alimente. Organismul lucrează după o anumită logică. Dacă o prindeți și îl alimentați corespunzător, el se va regla de unul singur. Greutatea prea mare nu este deloc semnul unui organism echilibrat.

Am făcut, la un moment dar, un ABC al nutriției echilibrate. Este tot ce aveți nevoie pentru a vă apuca de mâine să mâncați deștept. Combinațiile bune și proaste AICI, lista mea de alimente AICI, alimentele minune AICI și regulile AICI.

3. Apucă-te de făcut mișcare

E, în primul rând, bine pentru sănătate. Asta cu silueta este efect secundar. :)) Fie că mergi mai mult pe jos, alergi, urci scările în ritm alert, sari coarda, orice fel de mișcare este bun. Iar, dacă nu vrei să ieși din casă, găsești AICI un antrenament complet pentru începători cu toate explicațiile de rigoare. Îl poate face oricine, în sufragerie, în timp ce se uită la tv, chiar de acum fiindcă nu necesită niciun fel de echipament special.

Desigur că ideal ar fi să combinați o dietă curată cu un stil de viață activ. Și mult mai eficient.

4. Stimulează-ți metabolismul

Dieta proastă duce la încetinirea arderilor. Slavă Domnului, însă, există metode de intensificare a acestora. Arderi mai bune înseamnă că puteți mânca mai mult fără să vă îngrășați. Bine sau ce?! :)) Am detaliat metodele în articolul pe care îl găsiți AICI.

5. Bea mai multă apă

Hidratarea este esențială pentru organism fiindcă fiecare celulă a corpului are nevoie de apă pentru a funcționa eficient. Am spus asta de 1.000 de ori și nu obosesc să repet. Un adult trebuie să bea 2-3 litri de apă pe zi. Sau ceai. Hidratarea nu se face cu sucuri, cafea sau alte băuturi.

În plus, dacă beți constant apă în timpul zilei, veți avea mai puțină poftă de mâncare. De asemenea, de multe ori, confundați foamea cu setea, oricât de incredibil vi s-ar părea. Așa că, înainte cu jumătate de oră de masă sau când vi se face foame, beți apă. Dacă vă mai este foame, mâncați după jumătate de oră, cum spuneam. Veți sesiza că veți mânca mai puțin. Garantat.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.