5 motive pentru care ți-e foame mereu sau mai tare decât de obicei

Mănânci până te saturi și totuși ți se face foame la puțin timp sau treci printr-o fază cu un apetit exagerat? Explicația, cu siguranță, se găsește printre motivele pe care le voi enumera în continuare. Poate fi vorba despre unul singur sau despre mai multe.

sursa: pinterest.com

sursa: pinterest.com

1. Nu mănânci ce trebuie

Mă refer la prea multe dulciuri, alimente care conțin așa numite calorii goale sau bei sucuri cu îndulcitori artificiali. Excesul de zahăr rafinat sau de produse de patiserie/făinoase pe bază de făină albă, care are încărcătură glicemică mare, te bagă într-un cerc vicios. La fel și mulți îndulcitori artificiali. Cu cât consumi mai multe glucide cu atât simți nevoia de mai multe. Am vorbit pe larg despre asta, cu tot cu soluții, AICI.

2. Ai o deficiență în organism

Orice poftă exagerată este semnul unei carențe. Organismul are nevoie de ceva. Soluția, însă, nu este să-i dai ce ai senzația că-ți cere, ci elementele de care are nevoie. Ce carențe indică fiecare poftă și ce trebuie să mânânci afli AICI.

3. Ți-e sete

Oricât ar părea de ciudat, de foarte multe ori confundăm setea cu foamea. Creierul nostru face uneori conexiuni ciudate. Cel mai simplu mod de a-ți da seama este ca, atunci când ți se face foame, să bei un pahar cu apă. Dacă, după jumătate de oră, foamea nu a trecut, atunci mănâncă. Avantajul este că, așa, oricum vei mânca mai puțin.

4. Mănânci pe fond emoțional sau de plictiseală

Psihicul joacă un rol crucial în tot ce facem. Așa că nu e nimic neobișnuit că stresul, plictiseala sau depresia ne afectează viața, inclusiv obiceiurile alimentare. Cum deosebiți foamea reală de cea pe fond psihic și cum rezolvați problema am detaliat AICI.

5. Nu te odihnești suficient

Dacă nu te odihnești suficient, organismul tău nu are timp să se refacă și va cere o cantitate mai mare de energie pentru aceleași activități. Adică mai multe calorii, ce altceva?! 🙂 De asta tot spun că somnul, 6-8 ore în cazul unui adult, este esențial în cura de slăbire și nu numai.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.