7 lucruri pe care le-am făcut abia după 30 de ani

Ideea inițială a articolului era de “7 lucruri pe care o femeie ar trebui să le facă după 30 de ani”, apoi m-am răzgândit și am zis să vă vorbesc strict despre mine și experiența mea. Sunt lucruri pe care ori n-am avut curajul ori credeam că nu pot ori nu m-am gândit la ele înainte de a împlini vârsta de 30 de ani.

Și, desigur, pe toate le recomand femeilor să le încerce. Chiar dacă nu le reușesc, însăși experiența de a le încerca le va îmbogăți viața. Sunt sigură. 🙂

1. Șpagatul

Am mai povestit asta. Nici măcar în copilărie nu puteam să fac șpagatul deși puteam să fac sfoara, care e mult mai complicată. Aveam senzația că nici nu pot să-l fac, ceea ce e o prostie imensă din moment ce-mi reușea sfoara. Și știți ce? Acum am nevoie de el mai mult decât atunci. :))

SPAGAT FATA

După 30 de ani, să-ți menții și să-ți crești flexibilitatea e foarte important. Esențial pentru a te menține tânăr cât mai mult timp.

2. Sport constant și să am grijă la ce mănânc

Deși poate părea ciudat, mai ales pentru cei care mă cunosc doar din ultima perioadă, nu am fost niciodată o fire sportivă. Am o prietenă care mi-a și dat, la un moment dat, mesaj, văzând câte fac în ultimul timp, să mă întrebe ce-am făcut cu prietena ei. :))

Sunt, însă, perfecționistă, plus că neputința este singurul lucru care mă sperie în viața asta. Iar când am început să am dureri de spate, să văd că nu-mi mai place cum arăt, să realizez că trebuie să mențin carcasa asta în stare bună, că nu se va întâmpla de la sine, m-am apucat de treabă. Temeinic. :)) Altfel nici nu știu să fac lucrurile. Și am mers chiar mai departe și mi-am descoperit și pasiunea pentru un sport anume: de contact.

eu-box

Iar acum ziua în care am antrenamentul la sală, din păcate programul nebun nu-mi permite să mă duc mai des, este ziua pe care o aștept toată săptămâna. Și nu, nu e în weekend. :)) Și mă simt mai bine decât la 20 de ani. Și arăt mai bine. :))

3. Poze

Contrar meseriei pe care o am, urăsc să stau la poze sau să fiu filmată. :)) Da, am o explicație bună și pentru faptul că apar la tv și pentru blog, dar poate vă povestesc într-o postare viitoare. Nu mă consider vreo frumusețe și am fost mereu obsedată să nu câștig ceva de pe urma felului în care arăt sau a faptului că sunt femeie. Cu atât mai puțin nu am vreo poză cu atât de mult corp la vedere cum am făcut anul ăsta. :))

POZA NOUA MEDIU

Mă rog, nici nu am avut abdomen ca ăsta înainte de 30 de ani. :)) Și nu-mi pare rău că le-am făcut deși prietenii mei fotografi știu că nu-s nici cel mai dornic model din lume. :)) Greu mă urnesc pentru încă o ședință foto.

Nu-mi pare rău că le-am făcut ziceam. Bine sau rău, asta sunt și măcar am început să nu mă mai simt vinovată pentru că arăt mai bine decât X sau că n-am picioarele la fel de lungi ca Y. Asta sunt, alta n-am și nici nu vreau. :)) E important să ajungi să te accepți și să găsești ceva ce să-ți placă la tine. Mai ales dacă muncești pentru acel ceva.

4. M-am îndrăgostit

Eee, aici e chiar o poveste. Nu doar că m-am îndrăgostit, dar m-am îndrăgostit PRIMA DATĂ după 30 de ani. 🙂 Nu cred că iubiții mei anteriori acestei vârste se vor simți lezați fiindcă nu cred că vor citi această postare. :)) Oricum bănuiau. Nu am ales niciodată bărbați proști. :))

Și eram oarecum conștientă de asta și înainte de a mă îndrăgosti prima dată și să văd clar diferențele. Nu înseamnă că nu am iubit înainte de 30 de ani. Dar e diferență între cele două. 🙂

Chiar dacă te-ai mai îndrăgostit și înainte, după 30 de ani este o experiență extraordinară. Și cred că mi s-a întâmplat așa pentru că abia după 30 de ani am învățat să pun preț pe mine încât să realizez ce compromisuri nu merită făcute pentru că doar se vor adânci.

Și nu că n-aș fi întâlnit bărbați buni înainte. Însă am fost, chiar și când eram foarte tânără, foarte cu capul pe umeri. Iar cei dinainte de 30 au fost buni dar extraordinarul l-am întâlnit abia după. 🙂 Așa s-au aliniat planetele, probabil. 🙂

5. Am renunțat la prejudecăți

De genul: o femeie serioasă nu trebuie să se comporte nu știu cum, nu trebuie să spună nu știu ce, trebuie să fie căsătorită și să aibă x copii ca să fie împlinită, te măriți o singură dată în viață etc. Am realizat că singurul lucru important în viață este să fii fericit și că asta nu depinde decât de mine. Dacă ceva nu mă face fericită, este de datoria mea să renunț la acel ceva sau, dimpotrivă, dacă simt că un anume ceva m-ar face fericită, este, iarăși, datoria mea față de mine să mă duc după acel lucru.

Este o vorbă care mie-mi place mult: trăim o singură dată dar, dacă o faci cum trebuie, o dată este de ajuns. 🙂

6. Am renunțat să-mi mai pese ce cred alții despre mine

Este o consecință firească a punctului anterior sau, de fapt, merg mână-n mână. Singurul lucru important e conștiința mea. Dacă eu știu că am făcut mereu ce am considerat că e bine, nu-i nicio tragedie dacă alții nu știu sau nu vor să vadă asta. Asta e! Dar e important să am conștiința împăcată!

7. Am renunțat să mai fac planuri pe termen lung

Tocmai pentru că am realizat cât de scurtă e viața. Asta e una dintre fețele meseriei mele: realizezi aproape zi de zi că viața se poate sfârși chiar mâine. Sau peste o oră. Sau peste o clipă. Așa că nu mai gândesc pe termen lung, mai ales în genul în care să-mi înfrânez anumite porniri. Important e ce fac acum, să fiu fericită acum. Mâine poate nici nu va mai exista iar eu n-am făcut lucrul X ca să nu creadă vecina nu știu ce. Dacă viața se termină mâine, pe cine mai afectează ce zice vecina?! Desigur, mereu ținând cont de treaba cu conștiința enunțată anterior. 🙂

Și ar mai fi ceva ce am făcut după 30 de ani și despre care, dacă aș fi fost întrebată anterior, aș fi jurat că eu n-aș fi în stare de așa ceva, dar n-o să vă spun despre ce e vorba. Rămâne secretul meu. 🙂 Vă spun doar atât: Doamne ferește de ce-oi fi în stare după 40. :))

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați.

2 thoughts on “7 lucruri pe care le-am făcut abia după 30 de ani

Comments are closed.