Despre avort și interzicerea lui

Este mare scandal în Polonia, zilele astea, pe tema unei propuneri legislative de interzicere totală a avortului. Trebuie să menționez încă de la început: Polonia, țară catolică, are deja cea mai restrictivă lege privind avortul. Acesta este permis doar atunci când sarcina pune în pericol viața mamei sau fătul are probleme grave, în caz de viol sau incest. Acum se pune problema interzicerii totale lucru care, pe bună dreptate, a revoltat femeile.

Și pe vremea lui Ceaușescu, în România, avortul era permis în aceste situații. Deci nu vreau să discut acum despre aberația propunerii din Polonia, care este evidentă. Ci despre varianta cu excepțiile invocate.

sursa: all4desktop.com

sursa: all4desktop.com

Vreau să precizez, încă din capul locului, că nu am făcut și nu aș face niciodată avort. Dar asta este o chestie de alegere personală. Am prietene care au făcut și nu le-am judecat niciodată pentru asta. Așadar, nu sunt împotriva avortului dar eu, personal, nu aș face niciodată. Nu dezvolt aici motivele deciziei mele personale. Fiind personală motivele sunt la fel, personale, și vreau să rămână așa.

Despre avort și adopție

Nu aș face avort dar sunt total împotriva limitării drepturilor oricărei ființe. Iar aici vorbim despre dreptul femeii asupra propriului corp. Desigur că există și cealaltă tabără care vorbește despre drepturile copilului, fie el și nenăscut. Și, cu siguranță, aceasta postare va stârni multe controverse.

Pe de o parte, mai ales fiind femeie, sunt total împotriva ideii de a privi femeia ca pe o purtătoare de copii căreia să-i iei dreptul de a decide asupra propriei vieți. Sarcina și să dai naștere unui copil îți schimbă total viața. Indiferent dacă decizi sau nu să păstrezi copilul.

Am fost alături de o persoană care a fost nevoită să-și dea copilul spre adopție. Știu, sună îngrozitor, dar chiar nu este o persoană îngrozitoare. Pur și simplu circumstanțele au făcut ca decizia să nu-i aparțină. Eu am înțeles-o și am iubit-o în continuare. Și știu sigur că este un om bun. Nu mi-am schimbat părerea despre ea și i-am fost alături. Dacă citește articolul ăsta a aflat acum că o iubesc. 🙂 Am defectul ăsta să nu le prea spun oamenilor ce simt pentru ei.

Așadar viața nu este simplă iar cele mai multe decizii rareori sunt ușoare. Am învățat să nu judec decizia unui om dacă nu știu toate datele și nu am fost pusă în situația lui. Și, chiar și atunci, tot nu judec.

Pe de altă parte, se pune problema scăderii demografice. Dar, vă rog să vă gândiți, în cazul interzicerii avortului, ce fel de oameni se vor înmulți? Cu siguranță o femeie educată cunoaște metodele contraceptive și le folosește. Nu mai suntem în anii 60. Există o sumedenie și sunt foarte accesibile. Deci, în niciun caz, oricum nu pe scară largă, nu acestea vor apela la metoda avortului decât în situații extreme.

Așadar, mai rămân fetele foarte tinere sau cele foarte sărace și fără educație. Iar soarta acelui copil care va fi? Fie să crească în condiții precare într-o familie foarte săracă și cu foarte mulți copii, ori să fie abandonat și să spere că va avea norocul să fie înfiat de o familie bună și normală la cap. În oricare dintre cazuri, acela este un copil traumatizat. La fel și fata care este obligată să treacă prin această experiență la o vârstă la care nu este pregătită.

Liberul arbitru este ceea ce deosebește omul de animal. Nicio altă ființă de pe pâmănt nu-l are. Și orice om trebuie să aibă dreptul să și-l folosească.

Legile, în viziunea mea, sunt făcute pentru a asigura că drepturile fiecărei ființe sunt respectate. Nu pentru a le îngrădi pe ale cuiva. Sau, cel puțin, asta trebuie să fie esența rațiunii lor.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață.

5 thoughts on “Despre avort și interzicerea lui

  1. Inca un motiv pentru care tin la tine draga Andreea. Ai scris “pe inima mea”. Eram medic de tara pe vremea avortului interzis si imi era asa o rusine fata de femeile care veneau la dispensar sa le completez “dosarul” pentru avort pentruca indeplineau “conditiile”. Aveau 4 copii. Aveam senzatia ca ele sunt considerate ca vacile de monta. Groaznic. Ai sintetizat totul exceptional si ai tot respectul meu.

  2. E nevoie de EDUCATIE BIBLICA SA STIE CE PROMITE DUMNEZEU daca ASCULTAM de EL, nu de legi.
    Faceti fapte bune indreptand lumea la rugaciunile Rozariului ( Crezul, 6 Tatal Nostru, 53 Bucura-te Maria, 6 Glorie tatalui si Fiului si Sf. Duh) mai ales copiii si femeile, ca asa isi vor pastra puritatea ca Sf. Fecioara Maria, vor fi APARATI DE RELE, si vor NASTE COPIII chiar daca din relatie in afara casatoriei, pt ca INSISTAND CU RUGACIUNI, DUMNEZEU LE VA ASIGURA TRAIUL.
    Stiu din propie experienta ca dupa educatia ateista din vechiul regim hotarasem sa avortez al 2-lea copil, crezand ca nu-l pot creste ca trebuia sa lucrez si oricum nu aveam bani suficienti. Cand m-am dus la sora-mea sa-i zic sa vorbeasca cu cine stia ea ca facea avort, am gasit-o dardaind sub plapuma cu febra ca facuse si ea unul. Atunci am hotarat “ ce-o fi o fi”, asa ca am nascut-o la termen, si pt ca am invatat rugaciuni si de la catolici, Sf. Maria ne-a ajutat ca sotul a primit post in Italia, si l-am urmat si noi pe 15 August – de-aia stiu ca Ea ne-a ajutat, am putut sta acasa sa ingrijesc copiii pt ca el castiga mai mult.
    Daca as fi stiut ce stiu acum dupa 4 ani de Italia si mai ales 30 de America, as fi facut mai multi dar tot mi-a fost teama sa fac mai mult de 2 cezariene – cum era legea in Romania, desi un doctor in Italia a insitat sa las copilul, ca imi garanta ca el imi face operatia si totul va fi bine. Am ales atunci chiuretajul facut de alt doctor ( ca acela nu facea) si am facut infectie de am luat antibiotice, ca si la cele facute in Romania, iar dupa ani te trezesti cu sangerari pe care doctorii nu stiu sa le rezolve decat sa-ti scoata uterul. Am refuzat asta si am luat-o pe Biblie, mers la biserica si Rozariu, astfel ca am fost inspirata spre suplemente naturale care opresc si sangerarile, altele care stimuleaza ficatul si bila sa functioneze bine pt digerarea grasimilor sa nu ajunga la inima. Chiar azi zicea un dr american contra doctorilor care scot fierea, in loc sa-ti spuna ce sa consumi ca s-o stimulezi, pt ca altfel se ajunge la operatia de inima.
    REVELATIA MEDICALA a unor doctori americani din Health Sciences Institute, care merg pe tratamente naturiste prin credinta, este ca MIEREA ACRA, produsa de o specie rara de ALBINE din Brazilia, dizolva tumorile canceroase, desemeni este stiut ca produsele APICOLE trateaza si alte boli.
    De-aia fac legatura cu rugaciunea gasita pe net, din colectia “RACCOLTA” pt care Papa acorda indulgente, numita
    “AVE MARIA A AURULUI”. Citind-o am inteles ca OMENIREA E CA UN STUP DE ALBINE avand ca MATCA SF. FECIOARA MARIA. Si cum se cheama “A AURULUI”, intelegem ca prin EA realizam EPOCA DE AUR, simbolizata prin STUP DE ALBINE. Si Ana Aslan purta iconita ei in geanta si de-aia a fost inspirata, dar spunand rugaciunile vom obtine mai mult pt intinerire.

    “AVE, MARIA, Crin Alb al Glorioasei si totdeauna-serena Trinitate.
    Ave Rosa brilianta a Gradinii incantarilor ceresti;
    O, tu, prin care Dumnezeu a vrut sa fie nascut si AL CARUI LAPTE REGELE CERULUI a vrut sa fie HRANIT!
    HRANESTE sufletele noastre cu infusia gratiei divine.
    Amin”
    RACCOLTA inseamna RECOLTA, si cred ca prin DANIILE facute, PAPA acorda indulgente de obtinea lumea RECOLTE – cum zic si pastorii Born- again ca obtinem HARVEST cand DAM LA BISERICI PT CA EI SA RASPANDEASCA INVATATURILE LUI DUMNEZEU, insa trebuie cu versetele biblice referitoare la asta, asa cum fac ei pe canalele Daystar, TBN, EWTN, s.a.
    Recoltele le obtinem dupa cat de BUNI santem si CE CUVINTE FOLOSIM DES – cum ne invata autorii americani ca au experimentatde cca o suta de ani. Exprimand rautate, indoiala si negativism nu vei obtine decat boli, saracie si conflicte. Interesant cum italienii se adreseaza copiilor sau celor dragi cu “TESORO” ( TEZAUR) , derivat din credintei, repetand asta vor ajunge ca COPIII SA LE ADUCA TEZAUR (cum a programat inca de la nastere tatal tenismenelor Williams), iar americanii se adreseaza cu “PRECIOUS” ( PRETIOS) sau HONEY ( MIERE). Dumnezeu spune evreilor in Vechiul Testament sa BINECUVANTEZE COPIII, nu sa-i dracuie cum fac multi romani.
    Apropos de talentele mostenite de la parinti si realizate prin credinta, am dat de un caz interesant. Era la interviu pe Daystar sora mai mare a gimnastei Dominic Moceanu, care a fost infiata de o familie born-again, desi nu are maini si picioare, iar ei au 3 baieti dar vroiau si o fata. SURPRIZA este ca fiind crescuta la scoala normal, plus gentiletea prin credinta a familiei, si-a dezvoltat telentul de GIMNASTA chiar fara membre, ajungand mare performer la circ dau spectacole in toata lumea, scrisese si o carte si duce o viata fericita, a reluat legaturile cu surorile sale… parintii au fost cam embarrassed ca au dat-o spre adoptie considerand asa cum ziceau si doctorii ca nu va putea trai decat ca o leguma.
    Din rugaciunea asta deducem ca LAPTELE cu care” REGELE CERULUI a vrut sa fie HRANIT” este de fapt LAPTE si MIERE – asa cum scrie si Isaia ca FECIOARA va DA NASTERE MANTUITORULUI, care va fi hranit cu LAPTE si MIERE ca sa fie BUN… tot asa trebuiau sa se hraneasca si evreii ca altfel veneau razboaie ca pamantul sa nu mai poata fi cultivat ( trebuia odihna pamantului la fiecare 7 ani) ca sa creasca iarba sa fie hranite oi, capre si vaci pt lapte pt ca oamenii sa devina mai buni. De-aia Dumnezeu i-a trimis pe evrei in “ Tara unde CURGE LAPTE SI MIERE”. Asta se obtine predicand BIBLIA iudeo – crestina, pt ca DUMNEZEUL NOSTRU ESTE IUBIRE, IERTARE LUMINA si ADEVAR.
    “ INFUZIA GRATIEI DIVINE” se obtine prin LAPTE si MIERE – cum scria si Sf. Petru sa ne hranim cu laptele spiritual. Asa intelegem de ce ALBINA e de AUR a fost aleasa ca simbol de Napoleon, dupa simbolul regilor Merovingieni.
    Din cate am vazut, simbolul la Merovongieni si Napoleonseamana cu  empress cicada (Megapomponia imperatoria) is a species of cicada from Southeast Asia, insa trebuie ca este REGINA MATCA din stup de ALBINE.
    De curand, o “preoteasa” negresa, born-again, isi baza predica pe comparatia dintre OAMENI si ALBINE, spunand ca asa cum oamenii de stiinta au constatat ca albbinele n-ar trebui sa ZBOARE dat fiind corpul mare raportat la aripi, dar totusi ZBOARA, tot asa vor obtine si oamenii. Iar asta cred ca se va obtine PRIN CREDINTA , MIERE, LAPTE si alte produse APICOLE.
    Childeric’s tomb was discovered in 1653[8] not far from the 12th-century church of Saint-Brice in Tournai, Belgium.[9] Numerous precious objects were found, including jewels of gold and garnet cloisonné, gold coins, a gold bull’s head, and a ring with the king’s name inscribed. Some 300 golden bees or cicadas were also found which had been placed on the king’s cloak.[8] Archduke Leopold William, governor of the Southern Netherlands (today’s Belgium), had the find published in Latin. The treasure went first to the Habsburgs in Vienna, then as a gift to Louis XIV, who was not impressed with the treasure and stored it in the royal library, which became the Bibliothèque Nationale de France during the Revolution. Napoleon was more impressed with Childeric’s bees and when he was looking for a heraldic symbol to trump the Bourbon fleur-de-lys, he settled on Childeric’s bees as symbols of the French Empire.
    On the night of November 5–6, 1831, the treasure of Childeric was among 80 kilos of treasure stolen from the Library and melted down for the gold. A few pieces were retrieved from where they had been hidden in the Seine, including two of the bees. The record of the treasure, however, now exists only in the fine engravings made at the time of its discovery and in some reproductions made for the Habsburgs.

    Before entering Notre Dame, Napoleon was vested in a long white satin tunic embroidered in gold thread and Josephine similarly wore a white satin empire style dress embroidered in gold thread. During the coronation he was formally clothed in a heavy coronation mantle, made from crimson velvet and lined with ermine; the velvet was covered with embroidered golden bees, drawn from the golden bees among the regalia that had been discovered in the Merovingian tomb of Childeric I, a symbol that looked beyond the Bourbon past and linked the new dynasty with the ancient Merovingians; the bee replaced the fleur-de-lis on imperial tapestries and garments. The mantle weighed at least eighty pounds and was supported by four dignitaries.[5]:299 Josephine was at the same time formally clothed in a similar crimson velvet mantle embroidered with bees in gold thread and lined with ermine, which was borne by Napoleon’s three sisters.[nb 1] There were two orchestras with four choruses, numerous military bands playing heroic marches, and over three hundred musicians.[5]:302 A 400-voice choir performed Paisiello’s “Mass” and “Te Deum”. Because the traditional royal crown had been destroyed during the French Revolution, the so-called Crown of Napoleon, made to look medieval and called the “crown of Charlemagne” for the occasion,[4]:55 was waiting on the altar. While the crown was new, the sceptre was reputed to have belonged to Charles V and the sword to Philip III.

Comments are closed.