5 gustări pe care le poți mânca seara târziu fără să te îngrași

Dacă respecți principiul pe care îl recomand eu, de a mânca, pe zi, 3 mese principale și 2 gustări, cina fiind cu 4 ore înainte de culcare și te hidratezi corespunzător pe parcursul zilei, nu ai cum să fii înfometat(ă). Știu că pare mult să mănânci de 5 ori pe zi dar așa porțiile vor fi mai mici și, per total, în majoritatea cazurilor, ajungi să mănânci o cantitate mai mică de mâncare.

Plus că metabolismul va fi stimulat de programul regulat de mese și, în același timp, îi dai organismului toți nutrienții de care are nevoie.

Dacă, însă, din diverse motive, nu vă iese și ajungeți înfometați seara târziu, eu nu sunt adepta privațiunilor, deci în niciun caz nu recomand să vă chinuiți și să încercați să adormiți așa.

POZA NOUA BLUG

Așadar, iată 5 exemple de gustări pe care le puteți mânca, fără probleme, seara târziu. Desigur, măsura este importantă. Mâncați încet, până v-ați potolit foamea, nu să vă ghiftuiți.

1. Urdă cu mărar

Am mai vorbit despre urdă și calitățile ei extraordinare. Spre deosebire de alte produse lactate, conține o cantitate redusă de cazeină, acel compus din lapte pe care organismul uman are dificultăți să-l digere. Cantitatea de grăsime, de asemenea, este redusă însă conține aminoacizi care stimulează procesele metabolice și ajută la formarea masei musculare. Asta cu masa musculară, desigur, dacă ați făcut și ceva mișcare înainte. Dacă stai în fund pe canapea nu se dezvoltă nimic, în afară de dimensiunile acestuia.

2. Iaurt grecesc

Da, conține grăsimi însă am mai spus că nu trebuie, în niciun caz, să mâncăm numai produse degresate sau să eliminăm grăsimile din alimentație. Orice eliminare completă a vreunui element este o prostie, după părerea mea.

Iaurtul grecesc este sărac în zahăr dar bogat în proteine, așa că este foarte sățios. Puteți adăuga, fără probleme, fructe de pădure, chiar dacă, în general, nu este recomandat consumul fructelor seara. Cele roșii, de pădure, sunt excepția.

3. Hummus

Este unul dintre preparatele mele favorite. Vă recomand să-l faceți acasă. Nu este greu deloc. Conține o cantitate mare de fibre care favorizează tractul digestiv. Seara târziu, mâncați-l nu cu pâine ci înmuiați în el morcovi sau țelină.

4. Carne slabă

De curcan sau de pui. Simplă. Este bogată în proteine iar senzația de sațietate este de durată.

5. Fulgi de ovăz

Știu că noi, românii, nu suntem prea obișnuiți să mâncăm ovăz. În concepția noastră, mai degrabă, ovăzul este doar pentru cai. Dar uitați-vă la cai ce bine arată, ce puternici sunt și ce musculatură dezvoltată au. J) Ovăzul, însă, este un aliment foarte bogat în nutrienți. Conține vitamina B, E, fier, zinc, magneziu, seleniu, fibre și proteine.

Așadar, un bol mic de fulgi de ovăz cu lapte degresat sau, pentru cei cu posibilități materiale mai bune, cu lapte de migdale, vă va da o senzație de sațietate de lungă durată și favorizează digestia.

Și bonus…

De dragul unui cititor fidel al blogului, care mănâncă la orice oră ciocolată neagră și mă ceartă că n-o includ niciodată pe listele mele…

6. Ciocolată neagră

Una sau două pătrățele de ciocolată neagră, cu un conținut de cacao de 70% sau mai mare, vă astâmpără foamea și este o sursă excelentă de antioxidanți.

One thought on “5 gustări pe care le poți mânca seara târziu fără să te îngrași

  1. Ciocolata neagra se poate inlocuii cu boabe uscate de cacao, contine 100% cacao 🙂 , se gasesc in supermarket,nu sunt prelucrate,doar uscate la soare si asta este sursa adevarata de antioxidanti, nu am incredere in nici un produs fabricat in masa.

Comments are closed.