Cum îmi îngrijesc părul vara

Vara, părul este mult mai agresat decât în mod obișnuit. Pe de o parte sunt radiațiile ultraviolete, umiditatea crescută, sarea din apa de mare sau substanțele din apa din piscină, toate degradând părul. În plus, căldura afectează proteinele din păr, fapt care duce la oxidarea culorii, fragilizarea firului și lipsa de strălucire.

eu la mare

Eu am un păr uscat, pentru că este foarte ondulat, chiar creț, am foarte mult păr alb și, pe deasupra, îl mai și vopsesc blond. Fiecare în parte face părul să fie uscat, vă dați seama toate la un loc la ce duc.

Așa că am grijă de părul meu în general dar vara, din motivele enumerate la începutul articolului, îi acord o importanță chiar mai mare. Iată ce fac eu.

1. Fac baie cu părul umed și dat cu balsam

Părul uscat are tendința să absoarbe mai multă apă decât cel umed. Așa că nu fac baie în piscină sau în mare cu părul uscat. Îl ud cu apă curată și îl ung cu puțin balsam. Asta îl protejează atât de sarea din mare și de substanțele din piscină dar și de razele soarelui.

2. Nu fac baie cu părul desfăcut

Încerc să-l țin cât mai departe de factori agresori, adică substanțele din piscină și sarea din apa de mare. Așa că merg la plajă cu părul strâns. Nici nu-mi place să merg la plajă cu părul lăsat fiindcă risc să mă bronzez cu urme și, în plus, aș mai și transpira. Mai ales că am părul foarte des deci mi-e foarte cald cu el lăsat, vara.

MARE

3. Folosesc șampon și balsam mai hidratante

Vara părul are nevoie de și mai multă hidratare. Eu, având părul uscat, folosesc oricum produse de hidratare. Dar chiar dacă nu ai, în mod normal, un păr uscat, vara e bine să folosești produse de păr mai hidratante.

În cazul părului gras, efectul este de producere a și mai mult sebum. Iar transpirația va agrava problema. La fel și spălatul mai des, chiar zilnic. Soluția este folosirea șamponului uscat care conține o pudră care absoarbe sebumul. Dar, atenție, chiar și vârfurile părului gras au nevoie de hidratare. Așa că aplicați balsam pe ele.

4. Folosesc mai des ulei de păr

Uleiul de păr este produsul meu favorit. După cum vă spuneam, oricum am nevoie de el. Doar că vara mă dau și mai des. Vârfurile mele mi-o cer. 🙂

5. Îl las să se usuce singur de câte ori am ocazia

Adică evit toate instrumentele pe bază de căldură de uscare a părului. La câtă căldură îndură afară, numai de căldură în plus nu mai are nevoie. Hai că la serviciu trebuie să fiu mereu coafată și la 4 ace, este o latură a meseriei mele, dar în concediu, și mai ales la mare, iubesc să-mi las părul să se usuce singur.

Nici produsele gen spumă de păr și fixativ nu sunt indicate vara și trebuie evitate pe cât posibil.

6. Evit băile fierbinți

Căldura fiind, din nou, elementul cheie care trebuie evitat. Plus că apa fierbinte îndepărtează uleiurile naturale protectoare de pe scalp și firul de păr.

7. Beau mai multă apă

Oricum fac asta vara dar ajută foarte mult și părul.

8. Îi dau și mai multe elemente nutritive prin alimentație

Și pentru păr este foarte important ce mănânci. Am vorbit despre asta în articolul pe care îl puteți citi AICI. Iar vara sunt și mai atentă să introduc în dietă cantități mai mari din acele alimente bune pentru păr, pe care le găsiți în articolul spre care v-am dat link.

6