Alimentul minune care te ajută să slăbești și să scapi de celulită

De obicei, consumul de fructe este indicat să fie moderat, mai ales dacă ești atent(ă) la siluetă sau vrei să slăbești. Ananasul, consumat crud desigur, este o adevărată minune care, pe lângă faptul că nu îngrașă, ba chiar te ajută să dai jos kilograme. Nu mai vorbim că este atât de gustos. Da! Îmi place mult. 🙂 Aveți grijă, însă, să-l mâncați cât mai copt, pentru că este un fruct acid și, în consecință, vă poate afecta stomacul și smalțul dinților. Lăsând asta, are atât de multe calități nutritive, încât inconvenientul devine minor.

sursa: rosannadavisonnutrition.com

sursa: rosannadavisonnutrition.com

Iată 5 beneficii pentru sănătate și dieta.

1. Nu îngrașă ba chiar te ajută să slăbești

Ananasul conține doar 50 de calorii la 100 de grame, ceea ce este foarte puțin. Plus că e o sursă de proteine, pentru care organismul depune un efort mai mare pentru a le descompune, asta fiind logica dietelor pe bază de proteine. Așadar, este foarte bun în curele de slăbire. Ca să nu mai vorbim de aportul de potasiu, magneziu, fier, acid folic și vitaminele C, B1, B5, B6 dar și polifenoli (beta-caroten), care favorizează arderile, așa cum spuneam și în articolul despre ceaiul verde.

2. Favorizează digestia și are efect purgativ

Ananasul conține multe fibre, despre care știm că intensifică procesele digestive, fiind un bun remediu împotriva constipației. Consumat după mese copiase, are rolul de a debloca tractul digestiv iar fibrele solubile din ananas reglează cu succes nivelul colesterolului, despre care puteți citi mai multe în articolul pe care îl găsiți AICI.

Un alt compus, bromelaina, are efectul de a accelera digestia proteinelor. În plus, ananasul are și proprietăți purgative.

3. Reglează nivelul de zahăr din organism

Ananasul conține polizaharide, despre care am mai spus, în articole anterioare, că au proprietatea de a regla nivelul de zahăr din sânge.

4. Încetinește procesul de îmbătrânire și combate cu succes celulita

Agenții antioxidanți au efectul de a încetini îmbătrânirea care, așa cum am tot spus, de fapt este cauza proceselor de oxidare. Despre compușii antiinflamatori și acțiunea lor anticelulitică am vorbit, evident, în articolul despre celulită, pe care îl puteți citi AICI. Aceștia mai au și marele avantaj de a preveni formarea cheagurilor de sânge, deci și a accidentelor vasculare.

sursa: youqueen.com

sursa: youqueen.com

5. Este revigorant și un bun antidepresiv

Toți acești compuși, despre care am vorbit la punctele anterioare, combinați, au ca efect o stare de bine, de energizare și de revigorare.

De fapt, nu ar trebui să fie vreo mirare. Doar nu degeaba ananasul este considerat plantă medicinală. Din același motiv este foarte folosit și în industria cosmetică. Dacă vă interesează această latură și vreți idei de măști și utilizări cosmetice, lăsați-mi mesaj și voi reveni cu un articol dedicat pe temă.

16 thoughts on “Alimentul minune care te ajută să slăbești și să scapi de celulită

  1. Daca zici tu,las nectarinele,perele si cumpar un ananas,dar nici nu stiu sa-l aleg,sa fie mai copt ,nu am mancat niciodata.

  2. Nu le lasa. Ia si ananas 🙂 sa nu fie verde 🙂 la exterior adica

  3. Ananasul este “sursă de proteine”??? Serioooooos??? Pfffff… Super interesanta informatia…

  4. Am sa scriu un articol separat despre proteine si alimentele din care se procura. Da, nu doar din carne 🙂

  5. Este corecta afirmatia ta, insa proteinele pot fi:
    – complete, cele provenite din surse traditionale: lapte, carne, oua
    – incomplete: cerealele, orezul, spaghetele, painea, fasolea, broccoli, cartofii si arahidele. Aceste alimente nu asigura un aport adecvat de aminoacizi si orice proteina fara unul din aminoacizii esentiali (proteina incompleta) are o valoare biologica redusa.

  6. Ananasul conține 0,56 g de proteine la 100 de g. Scrie pe o sumedenie de site-uri medicale!! Ce zici mai exact ca nu ma prind

  7. Asa, si?? Am zis eu cumva ca nu tb sa mananci carne, oua etc?? Am o grămada de articole pe tema pe blogul asta. In niciunul nu spun asta

  8. Partea cu proteinele, in articolul asta, era in susținerea unei idei mai vaste. Era un Argument in plus Pt ce am zis in titlu

  9. interesant,dar intotdeauna cei care vor sa slabeasca,cauta pe internet medicamente sau solutii minune…nu exista asa ceva…spre exemplu,pe langa ananas,mai trebuie sa avem si o alimentatie echilibrata si ceva sport zilnic…putem sa mancam ananas cu tonele daca apoi bagam o shaorma cu detoate si ne punem in patla tv…spre exemplu si fructele goji proaspete sunt bune la dieta

  10. Desigur. Acest articol nu poate fi scos din contextul întregului blog 😉

  11. Cum trebuie consumat ananasul,dimineata,la pranz sau seara? Si ananasul din conserva nu este bun?

  12. Doar crud. In principiu il poți mânca oricând, spre deosebire de alte fructe. Dar cel mai bine este sa-l mananci ca gustare, intre mese. Ai grija ca e foarte acid, deci daca ai stomac sensibil, sa fi mâncat ceva inainte. Si mănâncă dupa el un cubuleț, nu mai mult, de cașcaval simplu, ca sa reducă aciditatea din gura si riscul de carii

Comments are closed.