5 secrete pentru o siluetă frumoasă

O siluetă frumoasă nu este doar un avantaj estetic. Așa cum am mai spus, dar repet pentru cei care nu au citit, grăsimea este un indicator, de cele mai multe ori, pentru probleme din organism. Lucruri care nu merg bine undeva. Pentru că grăsimea nu se depune doar sub țesuturi, iar singura noastră problemă să fie aspectul fizic. Grăsimea se depune și în jurul organelor, îngreunându-le și apoi dereglându-le funcționarea, pe pereții venelor și arterelor, împiedicând circulația sângelui, care duce la neirigarea organelor și a creierului, provocând, iarăși, o funcționare defectuoasă, formarea de cheaguri care se materializează în anevrisme, putându-se ajunge, Doamne ferește, chiar la amputarea membrelor. Da, acesta este cazul extrem, dar este o realitate.

Colăceii din jurul abdomenului sunt cel mai vizibil semn că există grăsime și în jurul organelor. Ca în poza de mai jos.

sursa: return2health.net

sursa: return2health.net

Dar părerea mea este că și aspectul este important. Iar o siluetă armonioasă este cea care, în viziunea mea, îl face pe un om să fie frumos, nu trăsăturile mai mult sau mai puțin estetice cu care l-a înzestrat Dumnezeu. Pentru că acelea nu depind de voința noastră.

După această introducere monstru 🙂 să vă spun 5 lucruri pe care trebuie să le știți în momentul în care vedeți o persoană cu un trup armonios și tonifiat.

1. Mișcarea e cea mai importantă

Da, o pun pe primul loc pentru că ea poate chiar să compenseze o dietă deficitară și un stil de viață haotic. Am văzut cu ochii mei oameni care mănâncă numai prostii, beau alcool și băuturi carbogazoase, nu dorm suficient și totuși arată ca sculptați. Și nu, nu au 20 de ani. Dar fac mult sport. Adică muncesc de le sar ochii din cap. Totul în viață se plătește dar slavă Domnului că există un preț pe care îl poți plăti pentru a-ți permite obiceiuri nesănătoase.

Și da, acești oameni despre care vă vorbesc sunt și foarte ocupați. Deci lipsa timpului nu este o scuză pentru o viață sedentară. Mișcarea se poate face oriunde, chiar și acasă sau în parcul de lângă bloc. Totul e să vrei. Exemplu cu foto și video de antrenament simplu de făcut într-o sufragerie de bloc găsiți AICI. Aveți în articol legături și spre alte tutoriale cu exerciții, făcute de mine.

5

Dacă nu sunteți încă pregătiți să vă apucați de antrenamente constante, iată, în articolul pe care îl puteți citi AICI, câteva lucruri simple pe care le faceți deja doar trebuie să le adaptați puțin, pentru un minim de mișcare.

2. Hidratarea joacă un rol crucial

Nu obosesc să repet că fiecare celulă a corpului nostru are nevoie de apă pentru a funcționa corect. De la cele care formează organele și, deci, vitale pentru sănătatea noastră, până la cele care formează pielea, deci arătăm mai tineri sau nu. În funcție de activitatea fizică a fiecăruia, organismul are nevoie de mai multă sau mai puțină apă. Beți cât de multă puteți, n-am întâlnit până acum persoană prea hidratată.

Iar băutul apei este un obicei care se educă. Eu îmi încep fiecare zi cu o cană de apă de 400 de ml pe stomacul gol. Știu! Și mie mi s-a părut multă și mi-a fost greu la început. Acum nu mai pot fără ea.

Am uitat să precizez deși sper că nu mai era nevoie: vorbesc despre apă plată! Nu carbogazoasă, nu sucuri, lapte sau orice altceva. Merg și ceaiurile dar sunt de părere că este nevoie și de apă chioară. Și nu doar eu. Mai mulți specialiști au aceeași părere.

3. Odihnă suficientă

Somnul este foarte important pentru că organismului îi trebuie un anumit timp pentru a se reface. Întregului organism, adică și organelor. Un adult trebuie să doarmă 7-8 ore pe noapte, de preferință între orele 22 și 6 dimineața.

Lipsa somnului poate duce și la îngrășare pentru că organismul uman are mecanisme de autoapărare. Când îl privezi de ceva, instinctul este să-și facă provizii. Nu mai vorbim că un program dezordonat duce și la un stil de a mânca la fel de dezordonat.

4. Nutriție deșteaptă

Mișcarea o poți ajuta cu un regim alimentar sănătos sau acesta poate compensa lipsa mișcării. Insist: mai bine faceți mișcare decât să mâncați sănătos, dacă nu se poate să le faceți pe amândouă. Sportul e cel mai important.

Dacă totuși nu se poate cu mișcare atunci măcar fiți atenți/atente la ce și cât mâncați. Poți fi slab și fără să faci sport, chiar dacă nu vei fi și tonifiat. Și, foarte important, să fii slab(ă) nu este egal cu a fi înfometat(ă). Un om sănătos și frumos îi și dă organismului tot ce are nevoie: adică vitamine și minerale.

Mănâncă deștept și organizat, asta este deviza mea. Regulile de nutriție pe care le aplic eu și lista mea de alimente le găsiți AICI iar AICI am dat câteva idei când te prinde noaptea înfometat.

5. Un om sănătos este un om frumos

Dacă aplici toate regulile de mai sus sau pe majoritatea și totuși ai probleme cu greutatea, este foarte probabil ca explicația să fie una medicală. Aproape sigur ai o disfuncție în organism pe care trebuie s-o identifici și s-o tratezi. Pentru că o problemă nerezolvată atrage absolut întotdeauna alte o mie după ea. Așa că mergi la doctor!

Insist să specific de fiecare dată că nu sunt nici antrenor sau model de fitness, nici nutriționist și nici n-am de gând să devin. Toate articolele de pe acest blog sunt rodul experienței personale, în urma documentărilor și încercărilor proprii.