Schema unei diete sănătoase, când vrei să slăbești dar și în general

De când am început acest blog, am primit foarte multe întrebări legate de cure de slăbire. După cum am precizat de multe ori, eu nu sunt nutriționist și nici nu am intenția să devin. Pot, însă, să vă spun principiile mele, cum am slăbit și cum mă mențin eu și lucrurile în care cred după ani buni de citit în domeniu.

2

Observând multe cure dezechilibrate date chiar și de nutriționiști, am zis să vă spun și părerea mea.

1. Sunt adepta curelor echilibrate

Adică nu sunt de acord cu nicio dietă care presupune privațiuni dure sau care sunt extreme, gen bazate pe un singur tip de aliment. Chiar dacă rezultatele vin mai greu, pe termen lung aveți numai de câștigat dacă slăbiți într-un mod sănătos, pentru că nu riscați să vă îngrășați la loc sau chiar mai tare sau, mai grav, să vă îmbolnăviți.

2. Cred că organismul nostru are nevoie de câte puțin din toate

Și același principiu îl aplic și dietelor. Așadar nu cred în dietele care nu includ toate elementele: proteine, carbohidrați, lipide, glucide. Cantitatea este întotdeauna cea mai importantă.

3. Mișcarea este esențială

Și pentru slăbit și pentru sănătate. În funcție de starea generală, fiecare face câtă mișcare îi permite organismul. Dar oricine poate măcar să meargă pe jos. Așadar sunt pentru dietă echilibrată și mișcare în defavoarea privațiunilor și a înfometării.

Piramida alimentației echilibrate

Acum, slavă Domnului că există un profesor Gheorghe Mencinicopschi care a scris zeci de cărți pe temă. Ba chiar a făcut o schemă pentru un stil de viață sănătos și echilibrat, foarte simplu de citit și de aplicat. Eu o recomand cu toată încrederea. Am mai spus, în materie de nutriție, pentru mine doctor Menci este un zeu. Așadar iată piramida alimentară construită de profesorul Mencinicopschi.

sursa: www.doctormenci.ro

După cum vedeți, îți dă absolut toate amănuntele de care ai nevoie: cantități, periodicitate, s-a gândit inclusiv la alcool. 🙂

Dacă vreți mai multe amănunte despre soluții pentru a nu te îngrășa după cura de slăbire, am scris un articol pe temă pe care-l puteți citi AICI.

Iar, dacă vă interesează regulile pe care le aplic eu și lista mea de alimente, le găsiți AICI.

 

6 thoughts on “Schema unei diete sănătoase, când vrei să slăbești dar și în general

  1. Stiu 🙁 din păcate. Am spus si in alt articol 🙁 nu stiu exact ce se poate face si daca mai are energie pentru asta. E foarte complicat 🙁

  2. Io shtiu ezakt, cu variante. E foarte simplu. Keep in touch pe e-mail, de consideri totushi ca poate doctormenci ar avea de fapt numai de primit multa energie de la multzi ca noi, dak ar fi gazduit de referintza/link shi pe internet, nu numai in sufletele unora, ca un zeu 😉 Hai sa-l facem semi-zeu, sa pogoare pe internet printre noi cu mai multe shtiute shi intzelese numai de el. Ii doresk sa fie “copleshit”, cum ai fost shi tu, chiar cu “Oau!!!” ;-*

  3. Promit ca eu încerc. Depinde de dumnealui ce dorește in aceste momente. Stiu sigur ca sunt foarte grele

  4. Nothing is so strong as gentleness (Dr. Menci, iertându-i pe judecători), and nothing is so gentle as real strength ~ Claudia Ioana, fiica doctorului Menci ~ “Incercăm sa il tinem ocupat, sa nu isi faca griji pentru noi.”

Comments are closed.