De vorbă cu Geanina Ilieș despre cât de mult mănâncă, programul ei de mișcare pas cu pas și cum a făcut sport în timpul sarcinii

geanina 4

sursa: Facebook

Geanina Ilieș este una dintre cele mai frumoase femei pe care le-am văzut în carne și oase. Deci pot să depun mărturie că pozele reflectă pe deplin realitatea. Și nu doar că este frumoasă dar este și într-o mare formă. Și nu, nu are legătură doar cu faptul că este tânără, fiindcă am văzut multe femei la douăzeci și ceva de ani care, chiar slabe fiind, erau pline de celulită sau, cum se spune în popor, le tremura carnea pe ele. Iar Geanina Ilieș are și un băiețel, deci a trecut printr-o sarcină.

Am norocul că Geanina îmi este colegă, este prezentatoare la Observatorul Antenei 1 în weekend, fiindcă, așa cum am mai spus și în cazul Ancăi Lungu, Observatorul este produs de Antena 3, adică de redacția de știri. Așadar, am norocul să fiu colegă cu Geanina deci am putut să o întreb, și să vă spun și vouă, ce face de arată atât de bine. Și face! Sport, mult sport. Și a făcut și în timpul sarcinii.

geanina 3

sursa: Facebook

Eu: Voi începe abrupt. Arați extraordinar. Spune-ne ce faci.

Geanina Ilieș: Extraordinar de bine. M-a învățat o minte înțeleaptă să nu mai spun niciodată “bine”. Să spun “extraordinar de bine”. Ești uimită și tu, nu? :)) Toată lumea face bine. Rar oamenii fac extraordinar de bine. 🙂

Eu: E foarte rar să auzi, în ziua de astăzi, că cineva face extraordinar de bine. Și da, arați extraordinar de bine. :))

Geanina Ilieș: Pe bune chiar fac bine. M-am mutat de curând, am terminat cu amenajarea și sunt relaxată. Ooo, mulțumesc. 70% genă, 30% sport și cam 0% ce mănânc. Adică să nu se sperie lumea: 0% nu înseamnă că nu mănânc, ci doar că nu sunt o gurmandă. Evit grăsimile și cam de un an nu mai beau carbogazoase. Însă ciocolata este viața mea. Chiar nu-mi chinui organismul.

Eu: Deci nu e chiar 0%. 🙂

Geanina Ilieș: Nu, nu e! 🙂

Eu: Nu mănânci șaorma cu de toate.

Geanina Ilieș: Oooo, ba da! M-au și prins de 2 ori. Deci am și dovada.

Eu: Deci ai parte de gene bune dar faci și sport și te mai gândești puțin și la ce mănânci.

Geanina Ilieș: Exact.

Eu: Să le luam pe rând. Cam cât sport faci?

Geanina Ilieș: În cea mai proastă săptămână, cam de 2 ori. De regulă, după ce îl las pe Patrick la școală, la ora 8:30, la 9 sunt la orele de aerobic, cycling sau pur și simplu stau în sală la aparatele mele preferate. Așa m-am obișnuit, mă duc de plăcere să fac sport. Mă simt extraordinar de bine după o oră de sală. Am mai multă energie.

geanina sport

sursa: Facebook

Eu: Deci stai o ora la sală? Asta era următoarea întrebare.

Geanina Ilieș: O oră dacă intru la clasele speciale de aerobic sau cycling sau yoga. O oră și jumătate când stau singură pe la aparate. Stau mai mult singură pentru că fac mai mult stretching înainte de bandă. Și după bandă îmi place să lucrez la aparatele pentru picioare și fesieri. Îmi fac de cap singură.

Eu: Ai zis de 2 ori în cea mai proastă săptămână. Dar în cea mai bună?

Geanina Ilieș: În cea mai bună, de luni până vineri. Însă, să știi că vreau să mă obișnuiesc să merg cel mult de 3 ori. Să-ți explic. Cum spuneam, merg de plăcere însă, fără să-mi dau seama, ajunsesem să slăbesc foarte mult iar musculatura, la cele 50kg ale mele, era mult prea vizibilă. Nu-mi place, sa știi, să fiu superfit, nu asta era în plan, sa arăt ca la concursurile de fitness. Cred că e de ajuns să merg de 2,3 ori pe săptămână pentru placerea și psihicul meu. Însă, dacă urmatoarea întrebare este “ce-ți place să faci cel mai mult la sală?”, îți răspund inainte. 🙂 Cycling-ul.

Eu: Nu era dar, dacă tot ai spus, zi-mi și de ce. :))

Geanina Ilieș: Nu există moment mai tare decât atunci când îmbini muzica și sportul. Pe mine mă fascinează. Aș pedala toată ziua. Însă nu să ajung o maratonistă ca Daniel Osmanovici. :)) El este unic.

Eu: Sport faci doar la sală? Ai încercat și acasă? Sau să ieși cu bicicleta.

Geanina Ilieș: Alerg ori dimineața ori seara. Chiar zilele trecute am încercat cu al meu partener de viață. 🙂 E cool. Eu mi-am luat bicicleta, el în pas alergător, apoi am făcut schimb. Câte 5 km.  În rest, acasă mai fac serii de abdomene și, dacă citește Octavia (n.r. Octavia Geamănu, prezentatoarea Observator Special de la Antena 1), să știe că le fac în timpul Observatorului Special. Mă uit și bag câteva serii. :)) În rest, mă aleargă Patrick prin casă.

geanina 2

sursa: Facebook

Eu: Deci mergi la sală, alergi și mai faci și abdomene acasă!! Păi ăsta e sport în toată regula.  Plus te mai aleargă copilul. :))

Geanina Ilieș: Îmi place, da! Dar le combin. Dacă nu ajung o zi sau două la sală sau la orele de aerobic, simt să fac ceva pentru mine. Sunt obișnuită de mică cu sportul! Și cu Patricuțu când eram însărcinată, mergeam la sală și pedalam, în limita bunului simț, cu acordul doctorului. A contat mult. Am avut o sarcină super ușoară, am născut foarte ușor. Aaa, am o poveste super frumoasă, legată de sportul și exercițiile pe care le putem face când suntem însărcinate. Bineînțeles, să avem acordul doctorului. Nu toate, din păcate, putem face. Fiecare sarcină diferă și fiecare organism de asemenea. Sportul e sănătate curată! Mulți nu înțeleg, o cred o fiță dar pot să înțeleg că au ajuns să gândească așa pentru că, din păcate, și eu mai văd unele persoane prin sălile de gym care sunt conectate la 10 aplicații pe telefon și, eventual, vreo 13 filtre pentru ca o singură poză să iasă bine. Înțelegi tu care e scopul acelei vizite la sală. Nu știu, fiecare face cum simte sport, eu chiar fac de plăcere și pentru sănătatea mea și, dacă am și rezultate vizibile, cu atât mai bine.

Eu: Înțeleg la ce te referi. 🙂 Spuneai că ai o poveste frumoasă.

Geanina Ilieș: Da. Exerciții în timpul sarcinii. M-au ajutat foarte mult și au contat fantastic de mult atunci când am născut! Respirația în timpul travaliului este cea mai importantă, însă asta e o altă poveste.

geanina patrick 2

sursa: Facebook

Eu: Până în ce moment al sarcinii ai făcut exerciții?

Geanina Ilieș: Cam până la 6 luni am făcut bicicletă, însă din ce în ce mai ușor. De la 7 luni deja mă simțeam mai grea, eram activă însă îmi era mintea numai la el (Patrick) și am lăsat-o mai ușor. M-am îngrășat 8 kg în timpul sarcinii iar nașterea a durat 15 min. Am simțit o singură contracție, deja la a doua l-am născut! Sper să nu citească Carmen Brumă să mă alerge. :)) Dar, iată, în sfârșit pot să spun că am “făcut-o” și eu pe ea la ceva! 😂

Eu: Tu erai și mult mai tânără când ai născut. 🙂 Contează și asta.

Geanina Ilieș: Corect! Așa este! Organismul tânăr…  Sigur că da!

Eu: Poți să-mi dai exemplu cam cum arată o săptămână obișnuită pentru tine? De exemplu, luni alergi, marți mergi la sală sau cum?

Geanina Ilieș: După weekend-urile pline cu jurnale, spre exemplu, luni merg la ora de cycling, la ora 9. Marți ar cam fi zi de yoga însă nu ajung întotdeauna. Miercuri, tot la 9, am 2 opțiuni: ori cycling, din nou, ori aerobic (Bodypump), joi am descoperit, de curând, Bosu, chiar îmi place, iar vineri ar mai fi ora de cycling, tot la 9. În general, aleg să merg dimineața. Însă, în zilele în care nu merg,  marțea sau vinerea, alerg pe lângă casă. 🙂 Sau, cum spuneam, mă uit la Observator Special cu niște abdomene.

Eu: Faci mult sport! Spune-mi și cum mănânci, de obicei. Unde și când se integrează șaorma cu de toate? :))

Geanina Ilieș: I love shaorma. 🙂 Dimineața mănânc cel mai bine. Micul dejun e consistent și nu-l sar niciodată. E baza mea. Iar, la ora 13, trebuie să mai mănânc ceva neapărat pentru că îmi cere organismul, după efort. Însă și pe mine, de altfel, m-a învățat cineva să nu mănânc imediat după sală, ci cam după 2 ore. Iar pe la 17 iar mi se face foame și acolo, recunosc, niciodată nu am timp să mănânc ca un om normal la masa și mănânc ori la volan, ori la birou. Aici intră și așa zisele “prostii”: o ciocolată, un baton de ciocolată sau, dacă s-ar putea, o șaorma de ciocolată. Am zis, gata! Iubesc ciocolata!

GEANINA PATRICK

sursa: observator.a1.ro

Iar seara mănânc iar cu ai mei la masă acasă sau depinde, în oraș. Și la cină chiar mănânc! În sfârșit un interviu în care pot să spun și eu că mănânc, să nu mai creadă lumea că nu mănânc. Eu chiar mănânc. :)) Paste integrale, pește, curcan. Supele îmi plac, legumele la grătar. Da, sarmale! Cam ce mănâncă un om normal însă nu atât de gras pentru ca nu-mi place mâncarea grasă. Aaaa și niciodată nu am mâncat ardei umpluți. :)) Nu-mi plac. Însă mănânc ardei copți. Cam asta e cu mine. Și, dacă și se pare ceva dubios la acest interviu, poți verifica o a doua sursă pentru veridicitate. Mihaela Călin. :))

Eu: Zi-mi despre băiatul tău. Ce-i dai să mănânce, dacă face sport.

Geanina Ilieș: Patrick e fotbalistul familiei și singurul de altfel. :)) El este în creștere acum, nu prea refuză nimic la vârsta asta, însă și acolo ducem niște lupte cu cartofii prăjiți pt că, na! Cui nu-i plac?! Cartofii prăjiți sunt un fel de premiu, după lupte seculare îi mai fac și lui, să nu spună că sunt mamă rea. Dar la noi cel mai bine gătește mama mea și aici pot spune că sunt o norocoasă. Ne răsfață pe toți mama. Supele și ciorbițele sunt nelipsite în casă. Mai facem câte un grătar. Salatele îi plac foarte mult și lui. Iar pastele le fac numai eu. 🙂 Fac cea mai bună carbonara din lume. Să audă toată lumea! 😂 În rest, am google și mama lângă mine.

Eu: Cu paste integrale, sper. 🙂

Geanina Ilieș: Vrei un interviu sincer, da?

Eu: Da. 🙂

Geanina Ilieș: Eeee, uite nu mereu. Când am invitați, mai vin și ei cu pungile și nu pot să-i cert că n-au luat paste integrale. Mă conformez și le fac ce vor și cum vor. Carbonara să fie. Dar bune!

GEANINA OBS

sursa: observator.a1.ro

Iar pentru cei care cred că Geanina nu are prea multe de făcut, să știți că, pe lângă faptul că prezintă Observatorul, alături de Daniel Osmanovici, în weekend, la ora 13 și la ora 16, are și propria afacere. Un salon de bronzat cochet și dotat cu cea mai modernă aparatură, Ergo Sun. Dacă vă interesează, găsiți mai multe detalii pe site http://ergo-sun.ro/